Quote:
Originally Posted by DEMONIO
izvini sad mi pade nešto napamet... znači... soba za snimanje pored postojećih zidova bi dobila malo lamperije kao difuzora... dakle ne planiram one apsorbing sundjere piramidalnog oblika ili one venice panele... ?! heheheh... znam da sam dosadan... ali volim da imam informacije da bih znao kako da se organizujem.. jer to nije mala soba ... tako da... sumnjam da neće biti nekog reverba..
|
Najbolje je to ne stavljati na zidove, nego preobratiti u panele.... e sad koje i kakve, videcemo kada dodjemo do toga...
Lamperija nece bas biti neki difuzor, nego lepa drvena povrsina... sa lepim refleksijama...
Znaci ne pravis "mutavu" sobu nego pristojno "zivahnu"... sa reverbima koje ces dozirati dodavanjem apsorpiconih panela (da li od azmafona ili od Primacousticsa... sada je nebitno), tamo gde treba... mislim da je dobro da pronadjes neku literaturu za snimanje i da malo proucis kako se barata sa tim rekvizitima (pokretni paneli) u studiju....
Prava i realno "mrtva" soba ima primene u filmskoj i video produkciji, u audio industriji soba za snimanje (studio) takodje utice (kao neka od outboard sprava u racku) na krajnji rezultat, i ako je soba "mutava" to se tesko moze ispraviti... zato cemo probati sve pre nego se krene sa umrtvljavanjem.
Sto se tice rezije i slusanja, i tu ce se morati kasnije nesto uraditi sa bliskim refleksijama, ali prvo moramo da vidimo gde dvosed, gde kuhinju, gde sto, gde monitore, pa se to onda pozicionira, pa tek kasnije "lece" refleksije... itd... ima posla, ne brini
pozdrav
bogi
p.s. inace pokusavam da ne ispustimo mogucnost da se tu kad-tad, moze snimiti i bubanj... a on je prilicno zaguljen sto se tice akustike... Velicina prostorije je na granici operativnosti, tako da je steta to ispustiti... mozda postavljam prevelike zahteve... ali to se kasnije tesko ispravlja... ako se ne misli odmah.