View Single Post
Old 28-07-2006, 02:18 PM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Zvučna izolacija prostora - boggy HELP!

Quote:
Originally Posted by DEMONIO
Evo.... a za čiča gli?u te dr?im za reč, lol
ok, hvala velika... a eno ti ga cica glisa dole...
Quote:

Nema nikakvog promentnog puta.. bukvalno samo ulica dolazi dotle... i to je na... 15ak m ... od same kućice... uveče... apsolutna ti?ina... samo ptice... priroda... lepota... e sad preko dana imam nekog kom?iju koji je... 30m od mene koji gradi nekog kvaizomoda samoinicijativno... ali ni?ta preglasno...
Ok sjajno.... da li tebi sve to licno prija?
Quote:
Misli? da se toliko neće čuti soba tj. da ona neće nekim svojim odjecima farbati vokal... Hmm... aj da vidimo tj. čujemo...
Da, tako nekako.
"suvo" snimanje ces dobiti paravanima, to cemo kasnije....
Ono sto tebi treba, posto ne radis film, je soba koja ima LEPE "odjeke"... treba ce ti vremena da je "naucis". Imace malo drveta u lamperiji, i malo stakla sa prozora... sve to treba da se kombinuje.

Quote:
A estetika u smislu samo lamperija ili i plus azma ispod nje?
Moze, tanak sloj (1cm) zalepljen na zid ispod lamperije, cisto da se "ubije" gips ispod lamperije... ali to je stvarno jako mali i tanan uticaj.. doduse cuce se sigurno.

Quote:

Ne u potpunosti premda sam odmoran, naspavan i sa ča?om hladnog nesa u ruci?
Pa povratni talas (onaj koji izmedju dve naspramne tvrde povrsine formira sa direktnim talasom STOJECI talas) ti postoji najvise od "komsijine gajbe"... i jos nema naspramne druge "komsijine gajbe"... od cvrstih prepreka...
Mislim da neces imati velikih problema sa niskim frekvencijama... one ce jednostavno da prodju kroz zidove, i najvecim delom se nece nikada vratiti u sobu.. i to je dobro...
Ono sto ce ti trebati jedino to je mid-high region sredjivanje, ali to cemo kada krenes sa slusanjem... ne bih ti sada govorio kupi ovo ili ono a da TI konkretno nemas pojma ZASTO! Zato i vodimo ovu kilometarsku pricu... i zato idemo ovako kako idemo... necu ti savetovati nista sto nisam siguran da ti treba... a za to mi treba i tvoja pomoc.

Quote:

Ne nije pravljena da bude primarna kuća... već kao vikendica... ali mislim da jesu... proveravam jo? koliko u narednih pola sata.. Velika kuća je sazidana pored... tu su se baba i deda po pravom evropskom ?ablonu sklonili... profesori med. faxa be?e u prirodu od studenata i ostalih gluposti koje nosi gradski ?ivot (a ?iveli u centru... centru) heh..đ
Ok... odlicno!
Quote:

E sad... moguće je da nam se razlikuju ideje oko postavljanja stola i slu?anja u odnosu na skicu... Meni je nekako logičnije bilo da monitori (gledaju) prema ovom zidu koji nije prema kom?iji... upravo iz razloga ?to predpostavljam da se i o njegovu gajbu odbijaju talasi koji će "proleteti" kroz ove zidove... ili pak gre?im...
I meni je to logicno, ali ce mozda da smeta "kujna".
Da bolje je ipak da se odbijaju sto pre, nego... mada polako i to se moze resiti... desetak bala neotpakovane staklene vune SPOLJA prekrivene najlonom resava solidno taj problem... ionako ti je taj deo kucice "budzak".
Tako da se komsija moze srediti.
Quote:

Taj zidić ... me nervira i sumnjam da ne?to nosi.. tako da će otići.. a kuhinjica je već tu.. postoje i neki elementi samo su sklonjeni... Će da bude sredjeno..
Ok... nikako bez kuhinjice i frizidera! Makar polovnog i malo koriscenog.
Quote:
Preko prozora dakle... jedino neka deblja tkanina u vidu neke zavese? Zbog odzvanjanja prozora?
Pusti sada prozore, prvo da vidimo da li ti smetaju... moze paravanima da se sredi... zavese nisu neko resenje... mada ih mozes staviti , one obicne.
Quote:
Krenuo bih odmah sa radom... ali to je malo verovatno... mada ću verovatno uposliti burazera.. da malo "raducka" dok ja nisam tu.. pa kad dodjem da radimo gro stvari... ili makar da oni srede kuću spolja i očiste je i prema?u za?titom... već ću videti kako ću ih izorganizovati...
Ah pa lako je kada imas "radnu brigadu"...
Quote:

Tako da... prvo neko slu?anje i snimanje tamo.. sumnjam da ce biti pre nekog 15.8. jer sam do 11. na odmoru.. pa i odmah da krenemo... hmmm... videćemo..
To je sasvim ok... bez toga necemo jos da pricamo o dodatnim koracima, jer je bezveze...
Quote:
Dakle ako sam dobro shvatio... zaboravljam na Primacustic i gledamo kako ovo zvuči.. ?
NE ZABORAVLJAS ti sada nista, nego se to ostavlja za kasnije, da se resava na najbolji moguci nacin... a pre toga moramo znati STA TO TREBA DA RESIMO... a to ces da kazes, niko drugi nego ti... a tebi tvoje USI!
Quote:
?to se klime tiče već sam isplaniro... samo je stvar uzeti je van sezone kada je za nijansu jeftinija... Kako ću to re?iti ... hmmm nisam pametan ali... videćemo malo mi je afunkcionalno da budu otvorena vrata... tako da mislim da je bolje u re?iji obavezno.. a za snimanje... ili neka ona mobilna... ili videćemo..
Ok, mozes onu malu od 9BTU, ta je sasvim ok...

Quote:

EDIT: hmmm... evo sad kontam... ako sto bude u gornjem delu sobe (bli?i kom?iji) a monitori gledaju kao ovom zidu sa 2 prozora... koliki će to kabl trebati do mikrofona u maloj sobi.. i kako njih sprovesti a pritom omogućiti normalnu funkciju vrata...
Pa kroz tavan ne treba da se ide zbog potencijalne opasnosti od glodara... ali moze kroz kanalice pa po cosku na plafonu... nije to problem.
Quote:

Da li neko isto ima ideju za re?enje video nadzora... i koliko bi to isko?talo?!
I mene ovo zanima... nisam jos to radio, ali sam video kod ljudi... raspitacu se pa cu ti javiti...
Quote:

Hmm... a komunikacija generalno... Big Knob... uff... lova samo leti....
I to moze preko intercom sistema, ali je bolje preko Big Knob, ili cega god drugog... mada nema nista jeftinije od Big Knob...

polako... resices sve to jedno po jedno... prvo moras da resis ono sto ce ti se cuti u snimku i na monitoringu... jer se to tesko menja...

polako... evo vidis da se mrdnemo svaki dan za skoro ceo milimetar

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote