View Single Post
Old 28-07-2006, 11:56 AM   #38
DEMONIO
Member

Default Re: Zvučna izolacija prostora - boggy HELP!

Quote:
Povuci crtu na skici gde se nalazi, nemoj mi reci da ne umes... evo ja cu da ti nacrtam Cica Glisu na slici zauzvrat, da imas...
Evo.... a za čiča glišu te držim za reč, lol

Quote:
Nista specijalno, da se razmota recimo tri sloja neke standardne meke staklene vune i polozi kao tepih na tavan...
Najvise zbog toga da pojede buku koja ide na gore, ... a komsijina kuca ti je visa od tvog studija... pa bi mu malo smanjio buku...
Ok... kapiram...

Quote:
Ono sto mi se mota po glavi je da ti za gluvu sobu nece trebati nista vise od malo "estetski" usrafljene lamperije na zidove... videcemo vec gde posto ne treba na celoj povrsini...
Da li mozda imas negde blizu prometan put?
Zanima me kolika ti je buka tamo... ocekujem da je tiho, ali da proverim.
Nema nikakvog promentnog puta.. bukvalno samo ulica dolazi dotle... i to je na... 15ak m ... od same kućice... uveče... apsolutna tišina... samo ptice... priroda... lepota... e sad preko dana imam nekog komšiju koji je... 30m od mene koji gradi nekog kvaizomoda samoinicijativno... ali ništa preglasno...

Misliš da se toliko neće čuti soba tj. da ona neće nekim svojim odjecima farbati vokal... Hmm... aj da vidimo tj. čujemo...

A estetika u smislu samo lamperija ili i plus azma ispod nje?

Quote:
Da ponovim, ti vec imas zidove koji nisu mnogo "zivi"... i pored termo izolacije imas i akusticku izolaciju... do neke mere, naravno...
Osnovna stvar je da to mnogi moraju da urade u startu preko tvrdog zida da bi utisali povratni talas... a ti ni nemas povratni talas... ne znam da li me razumes....
Ne u potpunosti premda sam odmoran, naspavan i sa čašom hladnog nesa u ruci?

Quote:
Da li je iko prezimio zimu u toj kucici u njenoj istoriji? Iskreno sumnjam, izgleda mi kao "letnjikovac".
Ne nije pravljena da bude primarna kuća... već kao vikendica... ali mislim da jesu... proveravam još koliko u narednih pola sata.. Velika kuća je sazidana pored... tu su se baba i deda po pravom evropskom šablonu sklonili... profesori med. faxa beže u prirodu od studenata i ostalih gluposti koje nosi gradski život (a živeli u centru... centru) heh..đ

Quote:
Sto se rezije tice, predlazem da skines onu malu pregradu za kuhinju, pod uslovom da ne nosi plafon, i da formiras mikro kuhinjicu u cosku... tu negde mozes strpati i dvosed, i stocic... nesto malo za manje ljudi.... u sobu za snimanje predlazem da ubacis opet neko sedenje... cisto da imas gde da primis goste.... videcemo.
Znaci pokusaj da osmislis studio i reziju tako da svuda ima mesta da se i sedne ako treba, ali i da se moze i raditi...
Ne predlazem nikakvo pregradjivanje, besmisleno je,... od necega vec skromnog, pravis minijaturno... a to je bez veze.
E sad... moguće je da nam se razlikuju ideje oko postavljanja stola i slušanja u odnosu na skicu... Meni je nekako logičnije bilo da monitori (gledaju) prema ovom zidu koji nije prema komšiji... upravo iz razloga što predpostavljam da se i o njegovu gajbu odbijaju talasi koji će "proleteti" kroz ove zidove... ili pak grešim...

Taj zidić ... me nervira i sumnjam da nešto nosi.. tako da će otići.. a kuhinjica je već tu.. postoje i neki elementi samo su sklonjeni... Će da bude sredjeno..

Preko prozora dakle... jedino neka deblja tkanina u vidu neke zavese? Zbog odzvanjanja prozora?

Krenuo bih odmah sa radom... ali to je malo verovatno... mada ću verovatno uposliti burazera.. da malo "raducka" dok ja nisam tu.. pa kad dodjem da radimo gro stvari... ili makar da oni srede kuću spolja i očiste je i premažu zaštitom... već ću videti kako ću ih izorganizovati...

Tako da... prvo neko slušanje i snimanje tamo.. sumnjam da ce biti pre nekog 15.8. jer sam do 11. na odmoru.. pa i odmah da krenemo... hmmm... videćemo..

Dakle ako sam dobro shvatio... zaboravljam na Primacustic i gledamo kako ovo zvuči.. ?

Što se klime tiče već sam isplaniro... samo je stvar uzeti je van sezone kada je za nijansu jeftinija... Kako ću to rešiti ... hmmm nisam pametan ali... videćemo malo mi je afunkcionalno da budu otvorena vrata... tako da mislim da je bolje u režiji obavezno.. a za snimanje... ili neka ona mobilna... ili videćemo..

EDIT: hmmm... evo sad kontam... ako sto bude u gornjem delu sobe (bliži komšiji) a monitori gledaju kao ovom zidu sa 2 prozora... koliki će to kabl trebati do mikrofona u maloj sobi.. i kako njih sprovesti a pritom omogućiti normalnu funkciju vrata...

Da li neko isto ima ideju za rešenje video nadzora... i koliko bi to iskoštalo?! Hmm... a komunikacija generalno... Big Knob... uff... lova samo leti....

Last edited by DEMONIO; 28-07-2006 at 12:23 PM.
DEMONIO is offline   Reply With Quote