Quote:
Originally Posted by DEMONIO
Kako obećah...
Dakle evo 2 slike detaljno te male kućice koja će služiti, sada već defitinitvno kao nova lokacija mog voljenog home studija... (file "VIKENDICA SKICA" je onaj gde bi bilo poželjno ucrtati moguća rešenja.... dimenzije su u realnim odnosima)
|
Opet fale visine... od cega ti je plafon, izliven od betona, ili drveni tavan, trska,... sta vec...
Quote:
Gotiva je to što je bukvalno prazna tako da su mogući razni "korekcioni zahvati" na istoj...
|
Lepo, samo to ce da kosta

Bolje je sto manje cackati.
Quote:
Koje bi bilo po vama najbolje rešenje gde smestiti režiju, gde "gluvu sobu", kako sve to izvesti, gde postaviti apsorbere (koje i da li postoji neka home made zamena), gde difuzore, bass trapove (za koje sam pročačkao home made tutorijal), itd.
|
Polozaj difuzora i imas do nekle opisan u threadu koji je sticky... valjalo bi da ga procitas.
Quote:
Voleo bih da vidim što više solucija sa nekim okvirnim cenama ukoliko je to moguće ili makar specifikacija materijala i neophodne količine istih kako bih sam sveo tu matematiku...
|
Tesko ce ti iko ovde, na Forumu, raditi premer i predracun, to je vec posao, i to ces morati sam da radis... Moze se lepo pricati sta odmah da izbegnes, i sta da ne radis... a to je vec pomoc.
Imas u ovoj sekciji negde cenu Azmafona, potrazi...
Quote:
Da li snimanje raditi u maloj sobi i staviti režiju u veliku sobu... Da li pokušavati od one veće napraviti oba ... Koliko , čega, i zašto? 
|
Rezija u veliku, posto je solidne velicine, a snimanje radi u maloj... to mi na prvi pogled zvuci logicno...
Medjusobnu komunikaciju mozes izvesti nekim jeftinim unakrsnim video nadzorom.... posto nemas prozor... a i to je jeftinije nego prozor.
Quote:
Svestan sam da je svima koji su u toku sa najboljim rešenjima ujedno i jasno da se to ne može bez mnogo para (gledajući onaj Priamcusticsov katalog... čovek jedino da poželi da opljačka banku)
|
Primacoustics jeste skup, ali ako ti imas osecaj da moras banku da opljackas za njega... onda si mozda krenuo grlom u jagode...
Jedino sto moze da se uporedi sa njim u "uradi sam" varijanti je "bolje za iste pare", ali to znaci vise rada za dz,... odnosno ne placas majstore... moras sve sam...
Primacousticsova najveca vrednost je sto se lako montira (stvarno lako), akusticki "nesto" uradi prostoriji da postane pristojna, i sto je najvaznije, nije "nepokretnost" kada se zavrsi... ako si mudar i sve stavis na osnovu od sperploce... okacis ga na zidove kao slike... mozes ga nositi sa sobom... ako se selis u drugi prostor... i u tom novom prostoru ce ti nesto raditi...
Quote:
ali koje bi bilo najprihvatljivije rešenja za verziju, kao što u nekom ranijem postu rekoh, high tech home studio...
Rokaj... snimaj! 
|
Ehm... presaberi se ponovo sto se novca tice... a i da vidimo sta ce ostali da kazu.
pozdrav
bogi