Quote:
Originally Posted by Nikolic
Znači treba da se napravi ’potpuna izolacija’ da se zvuk zaustavlja što potpunije.
|
racunaj da za "punu" izolaciju prostora treba izdvojiti
poprilicno novcica (soba u sobi, plivajuci pod, strop, vrata...) i nema smisla je raditi u sobi 5x3x2.5 m jer ces na kraju dobiti sobu dimenzija 4x2x1.5 m...u njoj ne mozes ni da stojis a kamoli da radis sta ozbiljno.
a pogotovo nema smisla "izolirati" polovicno i nepravilno.
tek to je pravo bacanje novaca
Quote:
Pomenuste stiropor pa ne znam kako da ga pomenem, a da ne bude smešno, ali imao sam ideju da njega prvo stavim preko izmalterisanog zida, a posle sve što je potrebno.
|
stiropor ne radi puno kad je zvuk u pitanju...on je prvenstveno toplinski izolator.
zasto ne valja za izolaciju zvuka i akustiku?
ima malenu masu i gustocu
Quote:
Sada polako vidim da će mi to biti isto teži poduhvat, da napravim sve kako treba.
|
prije nego krenes bacati novce bezveze ima par mjesta koje bi mogao posjetiti.
www.johnlsayers.com
Quote:
Originally Posted by boggy
Nismo sasvim OT, jer jedan od predloga i jeste da se zvucno izoluju samo razni ventilatori...
Ako nije problem, pokusaj da slikas faze raskupusavanja, kako se budu desavale,... posle se od toga moze sloziti foto-strip...
|
nastojati cu, ali kako sam napisao...necu tako skoro...kraj 9. mjeseca najranije
Quote:
Naravno, na kraju zamrzivac ofarbaj u neku tamno sivu boju, i stavi mu nalepnicu Solid State Logic
|
i voila, eto i sirotinji SSL!