View Single Post
Old 25-07-2006, 05:46 PM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Zvučna izolacija prostora - boggy HELP!

Quote:
Originally Posted by DEMONIO
....

Obratio sam se boggy-ju u naslovu jer se pokazao kao neko ko uvek uskače u ovakve teme sa odličnim re?enjima, ali time nisam ni slučajno nikoga hteo da isključim, tako da, konstruktivni predlozi
Pozdrav svima!

Apsolutno je bespotrebno da me imenujete u subjectu, jer ionako pokusavam da odgovorim na svako pitanje (ako je iz oblasti koju barem malo poznajem) koliko god znam i umem, i koliko mi vreme dozvoljava...

Takodje mislim da na Forumu postoji dosta iskusnih i dovitljivih akusticara "naivaca" (bez uvrede, mislim, kao naivno slikarstvo) te svakako ne treba njih zapostavljati. Cak i da kazu nesto sto mozda nije najefikasnije,... neko ce se vec javiti i to ce se prodiskutovati...

Statisticki, na duze staze, ovde se mogu slagati raznorazna iskustva, smanjivati verovatnoca ponavljanja gresaka itd. Znaci... napredak!

Ideja je da svi naucimo nesto novo. Zato Forum sluzi.

Akustika Studija je vec poseban problem, gde sto vise neko ulazi u teoriju i sto vise to pokusava da primeni u praksi, pocinje da shvata da je teren mnogo "klizaviji" nego sto na prvi pogled izgleda, ne zato sto teorija ili praksa imaju neslaganje, nego sto vrlo cesto nisu uopste iz "iste price"...

Akustika studija je u globalu, akustika malih prostorija... a time se malo ko bavio u istoriji... verovatno zato sto je zaguljeno, i sto je u startu mali prostor hendikep, i gomila postojecih zakonitosti u stvari proizilazi iz akustika velikih prostora (katedrale, bioskopi, koncertne dvorane,...) gde se mnoge stvari mogu zanemariti... ma druga je prica potpuno.

Zbog svih ovih stvari... treba pricati i diskutovati o akustici malih prostorija, zato sto to bas i nema odakle da se nauci.

Da postoji mogucnost da se svaki prostor moze srediti da bude pristojan za rad, u to sam siguran.

Isto tako sam siguran da ce u nastupajucem poduzem periodu Home Studio, i DAW Studio, biti najmasovniji vid studijskog rada, ma vec jeste... i to svi primecuju.
Da li je to dobro, potpuno je nebitno... posto se to upravo DESAVA!

U tom smislu, posto je cela prica sa Home Studio najcesce entuzijazam, onda je najpametnije da se to proucava... te je najjeftinije diskutovati na Forumu ovakovog tipa u cilju ucenja. Ne razmenjivati iskustva oko ove tematike direktno vodi ka greskama... karta u jednom pravcu.

Ajd' sad da vidim da neko ponovo spomene stiropor

Sto rece DEMONIO
Quote:
Originally Posted by DEMONIO
- pucajte!....
A ja cu da se ukljucim povremeno ako primetim da ima mesta za neku moju pricu.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote