Moja prva ljubav i nesto sto i danas najradije koristim!
Uz mane(koje definitivno ima) vecina stvari na njemu cine ga jednim od najprakticnijih alata.Za beatove zasigurno nema jednostavnije sprave za koriscenje.Ni sintovi nisu za bacanje iako svi semplovi koji dolaze uz njega nisu iste kvalitete.
Prave stvari otkrivas tek malo duzim crpkanjem po njemu jer je medjusobni ruting instrumenata nevjerovatan.
Naravno,neophodan je ReWire ako se zeli ubaciti audio ili nastaviti produkcija sa VST i slicnim plugovima.
Padalo mi je na pamet da ovdje postavim thread ili slicno za njega ali sam mislio da ce me vecina ismijati.
Zaista ne razumijem zasto ga vecina ovdje kod nas ne voli i zasto mi neki likovi kazu da je to semi-professional(a Cubase jeste!!!

).Kod nas valjda reputacija softvera uopste ne zavisi od rezultata koje dobijas vec valjda od nekih urbanih legendi i "urbanih" poznavaoca.Ne ljutite se,molim vas,zbog ovoga.Zaista ne prozivam nikoga.Ali to je ipak glupost.
Velika mana Reasonu je zvuk koji se mora budziti ReWireom mada mi ce cini da su oni Mclass efekti u verziji 3 poprilicno popravili "zvucnu sliku".
Volim ga i dalje i ako nas ima jos mozemo postaviti nesto kao Reason radionica pa da razmjenjujemo znanje i iskustvo.

.....