View Single Post
Old 21-07-2006, 04:22 PM   #47
cevap
Member

cevap's Avatar

Default Re: Kako se pravi kontra

Quote:
Originally Posted by Nedim76
Bueaz ovo je sve dobro samo cudi me, zasto ovu muziku zovete ciganiju kad nema veze sa ciganijom? Ovo isto ko da je nazoves ARABESK tolika veza ovo sa ciganijom ima? Ne izazivam Rasime bar znas mene nego ozbiljno intereuje me sto ova muzika je skroz VLASKA a zovete je ciganijom, jer bar ja vrlo dobro znam sta je PRAVA CIGANSKA muzika.

Pozdrav
E hebiga sad Nedime. Nije stvar u tome sto ja to zovem ciganija, ja sve ovakve pravce zovem ciganija, jer to i jeste. Kao sto oggi reche postoje i vlashki cigani, postoje i bosanski, rumunski, makedonski, bugarski,.......za mene je to sve ciganija!
Postoje i stilovi gdje je to toliko udrobljeno (kao i ovaj video snimak uostalom) da vishe ne mozesh skontat koja je vrsta. Sta bi rek'o da chujes recimo ovakvoga gitaristu, micu nikolica na klavijaturi, ferusa na sax-u, nekog bosanskog cigana na harmonici, albanca cigu na bubnjevima, i rumunskog cigana na violini a svi u jednome bendu. I svi sviraju zajedno! Hajde svega ti odredi kojim stilom sviraju neku melodiju, dobit cesh Nobelovu nagradu

Last edited by cevap; 22-07-2006 at 04:53 PM.
cevap is offline   Reply With Quote