Quote:
Originally Posted by OFF
Opet ja na tvoje opaske moram da odreagujem. Ne znam zasto generalizujes stvari. Roland ima sprave od 200e do 3000e, Korg od 400 do 7000e, i svaka je prica na svoj nacin sa svojim funkcijama, zvukom.......
A najgluplja stvar je gledati sta neko drugi svira, pa haj' i ti. Uzmi probaj sve, bez obzira sta pise na kutiji uredjaja, ako ti se svidja i imas lovu - kupi, pusti sve lovacke price
|
Ipak najpametnije receno, koje se najvise kod nas desava, sta moj komsija svira sviracu i ja, onaj napravio ALBUM kako zvuci jooojj...a koji je sint koristio? E i ja cu taj odma...a i pored toga sto znas da nikad neces ko njega zvucit, razlika je u GLAVAMA a ne u sintovima.
Zasto da se onda ne bude pametniji? Umesto uporedjivat sintove, bolje uporedjivat svoje znanje o tom sintu i iskustvo, jer sint ti nikad nece dati ono sto zelis ako ne znas sta zelis i kako to uraditi. Neopravdano je nekad da uporedjujes masine iste kategorije kao sto je primer FANTOM-MOTIF-EXTREME-KURZ, besmisleno je, masine su skoro iste sa slicnim specifikacijama, imam skoro sva ta 4 sintas, osim EXTREME a imao sam ga ranije, naravno meni MOTIF ES lezi najvise al ne znaci da je najbolji, znajuci da je KURZ mnogo kompleksniji nego ijedan od gore navedenih. O vezi ta 4 sinta mogo bi dati mislenja iz PRVE RUKE posto svaki dan i radim na sva ta al to je ipak samo MOJE MISLENJE I UKUS al nisu nikakve cinjenice.
Jedina stvar koja ipak moze bit samo moj ukus a ne cinjenica je da KORGovi aranzeri po mome su najbolji i najpuniji u smislu gotovih stvari iz fabrike a i dosta tih mogucnosti na njima. Yamahini PSRi koji su mozda i najkompleksniji su isto vrlo zafrkani po tome sto kod njih sve je preko XG WORKS, pola parametara ne postoje na klavijaturi sto otezava posao. Roland je ipak imao samo jednog KRALJ svih aranzer a to je bio G1000 dok svi ovi ostali novi po mome su samo bezvezne igracke.
Al sve spada dole na svoj ukus i nasa navika, moj komsija to ima i ja cu, cuo sam na concert onaj svirao TRITON LE i ja cu.
Kad sam krenuo kupovat MOTIF ES mnogi su mi se smijali, niko od nas nema MOTIF ES svi koriste TRITON sto ne i ti, rekao sam: BAS ZATO CU JA MOTIF ES JER JA SAM NEDIM A NISAM SVAKO. Pa sam dalje uzeo EXTREME i prodao i uzimao ostale klavijature. Nekima je smesno da ja koristim SUPERNOVA2, ANDROMEDA, MOOG VOYAGER ili KORG MS2000 ili MS20 za vrstu muzike koju na BALKANU koristilo bi se jedino i JEDINO TRITON, DX ili CZ. Lepo je nekad pokusati da se bude JA a ne da imitiram VLATKA STEFANOSKOG il JUZNOG VETRA il neki ti MICA il sta ja znam.
Bolje je uvek ispitat samog sebe unutra: STA JA USTVARI MOGU SA OVIM SINTOM, a ne STA OVAJ SINT MOZE?
Pozdrav