View Single Post
Old 19-07-2006, 12:35 AM   #16
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Hi Pass - poredjenje EQ-a

Pomenuti Waves LinEQ (linear phase) je testiran, ali... i sa moje strane, a testirao ga je i Max... i nije dao impresivan rezultat... daleeeekooo od toga...

E sad... treba voditi racuna i o tome da Hi Pass uopste ne radi slucajno tako "blago". Primer za to je UAD-Cambridge... kod njega Hi Pass u 12 i 24 db rezimu radi "blaze", dok u onom najbrutalnijem Butterworth 6 rezimu sece kao ziletom!

Probali smo Max i ja sinoc svasta... notch, bustovanje... samo za to nisam pravio print screen-ove... mislim... drugi put, a mogao bi to ovaj put i neko drugi da odradi Uglavnom, Waves se nije proslavio...

Od EQ-a koje ne pogoni DSP, Algorithmix Orange je dao stvarno odlicne rezultate, a Red je verovatno i bolji. Mozda previse radikalan i "oivichen", ali to sto treba da uradi, uradi tacno to!
Zanimljivo je i to da je Voxengo Gliss EQ (verzija 2.nesto) takodje imao jako dobre rezultate!

Treba imati na umu i to da ovakvo testiranje u principu nije merodavno za to kako EQ "svira" i kakav karakter daje!

Zezali smo se malo i sa UAD compressorima... i tacno se vidi da recimo Fairchild 670 lagano skine bass za koji db, a LA2A lagano i malchice doda bass... j.b.g., izmedju ostalog, zato ti alati i jesu specifichni...