Re: Pomoc oko izolacije
Hvala zvincicu!
@balthazaar
E da, ima jos jedna stvar koja ti treba za dobar monitoring, inace uvek vazi... za svakoga, balthazaar, ne samo za tebe... monitoring treba da ti radi na nekih 95dBSPL na mestu slusanja... otprilike oko te vrednosti... ako nemas SPL metar... to ti je prilicno umereno glasno slusanje... recimo da ce to komsiluk jedva cuti... Samo tako mozemo pricati o nekom realnom koriscenju sluha za ove namene na duze staze...
Pri tom znam da mnogi ovo ne postuju, i to je licna odluka... ali ako si vec krenuo ovim da se bavis barem imas jak razlog da POSTUJES PRAVILA koja ne postoje BEZ RAZLOGA... iako vaze, ponavljam, za svakog.
Treba da nabavis cepove za usi, pogotovo za koncerte... ima ih jako kvalitetnih ali vrede... imaju ravnu atenuaciju SPL-a.
Inace to sto je tebe razbilo kada si slusao zvucnik "na uvo" je dosta preko 120dBSPL... zasto tako mislim,... zato sto se na otprilike toj razdaljini radi nearfield merenje zvucnika (pri nekoj normalnoj jacini,... nista znacajno)... i relativno mali broj mikrofona to moze da izdrzi a da ne zaklipuje. Svi koji idu do 120dBSPL nisu dobri za ove namene... i potrebno je da mogu da izdrze 140 ili cak 150dBSPL... te, jos ako si otpanjio "do daske"... snaslo te je nesto oko tih vrednosti... pa ti to sam uporedi sa eksplozijama i mlaznim avionima po internetu... cisto da znas sta te je snaslo... naravno, ako te uopste zanima.
pozdrav svima i cuvajte svoje usi!
bogi
|