Da se nadovezem na ovu prichu -zivo-mrtvo, kad smo cec pocheli, ma da izgegavam takve teme da nebi dolazilo do svadja i rasprava.
Stvarno sam svakakve budalastine mogao da procitam, izmedju ostalog i to kako soft sampleri nemaju blage veze, a hardwerski sampleri su "do jaja" i "imaju mesa"
Mislim... ne sumnjam ja u to da hardwerski sampler mozda lepse cita akai, ali... ko je danas u 2006-oj godini blesav da koristi akai, izuzev za neke sitnice????
A ono sto nije akai, hardwerski sampler ne moze ni da uchite jer je PREVELIKO!!!! I zato sto je PREVELIKO, zato se bolje i chuje. Ko ne veruje, neka, neka uporedi svoj omiljeni AKAI bubanj u svom omiljenom hardweskom sampleru sa BFD-om, DFH Superior-om itd... Naravno da nije isti sample od nekoliko mb i sample koji je pitaj boga koliko puta veci!
Ako neko hoce npr. gudache, neka uporedi opet svoj akai iz tog "mesnatog" hardwerskog samplera i nesto iz Vienna sample edicije, koja je u minimalnom izdanju 23 DVD-a, a tu je i EW Platinum Orchestra cija instalacija je mizlim 18-19 DVD-a...
Teze koje daju prednost hardwerskom sampleru + akai diskicima u odnosu na ove mrcine od instrumenata, cija je velicina sasvim opravdana, su u domenu naucne fantastike...
Sto se tice "zivog i mrtvog" bubnja... mozda ja nemam sluha, ali taj mrtvi bubanj obicno prepoznam tako sto se obicno kvalitetnije cuje. Ponavljam, izuzev u retkim situcaijama, gde pesma zaista trazi bubnjara koji dere kako svira.
Ne zanosimo se ljudi... pesme u kojima takav bubanj nesto znaci ne prebacuju 0,5 procenata Srpske muzike, a domace bubnjare koji tako mogu da sviraju mozemo nabrojati na prstima jedne ruke, ne iskoristivsi ih sve! Ipak, br. 5 je velika cifra...
Necu se vise oglasavati po ovom pitanju, da ne bih izazivao rasprave koje se obicno lose zavrshavaju... Ako neko misli da u Beogradu, gradu gde ne postoji vise od nekoliko studia koji se uopste mogu nazvati studiom, treba po svaku cenu snimati zivi bubanj, neka tako i radi i neka ubedi sebe da je "to do jaja" i odmahg se cuje da je zivo..."ta gustina zvuka"... ne, ne... sample to ne moze
Takodje ako neko misli da njegova pesma:
Ostavila si me, pa sad kukam, secem vene i pijanchim (uz obavezno ubacivanje rechi: -more, plaza, vino, cokolada...) ustvari nije jeftina komercijalna pesmica "da na radio talasa i sluzi za zabavu narodnih masa", vec vrhunsko delo i sklop genijalne kompozicije i texta, pa zasluzuje da to odsviraju minimum John Patitucci, Dave Weckl i Lee Ritenour... neka misli tako i neka radi tako... imace o cemu da pricha, to sigurno...