View Single Post
Old 12-07-2006, 12:00 PM   #123
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: najbolja produkcija 2005-2006

Quote:
Originally Posted by idekius
Ne, ne, neeeee sinak, ne prave se tako avioni!
Ako uzmes u obzir da su donedavno ovde svi zivi koristili samplovane bubnjeve, pa je onda par njih kupilo stolove, odjednom je kod muzikanata postao trend snimiti zivi bubanj. Kako zvuci, nema veze, cim je ziv, mora da je dobar
Znas, nikad sample ne moze da ima "tu gustinu" Doduse, pri tom se zaboravlja da je i taj sample "zivi bubanj" i to snimljen u fenomenalnim uslovima, ali... investiciju valja opravdati...
Mislim, ako spucas ove, ili one pare u sto, jasno je da moras ubediti prvenstveno sebe, a potom i ostale da je tako snimljen bubanj "kud i kamo bolji", a da nista sto je "digitalno" ne valja!
U realnosti, tesko da tako nesto moze naci opravdanje, ali... to ti je ono "kad slepac progleda"...

Slazem se da je za recimo Jazz muziku i jos neke stvari zaista bolje snimiti "zivog bubnjara", pa cak i ako kvalitet zuka bude nesto slabiji nego sto bi to bilo sa samplovanim bubnjem. Tamo gde ima puno akcenata, virblova, previse dinamickog sviranja... ipak bolju prichu isprica bubnjar, nego sto ce to neko da odradi na compu... ali za pesmice gde je dovoljan tup-tap-tup-tup-tap bubanj, a i znatno vise od toga, po meni, nema potrebe zanositi se i pametovati... rupa na saksiji vec postoji...

tako brate...! Pa i Def Leppard su radili sa Simmons-om i samplovima..a za dance, pop itd da ne pricam. Samo tripovanje. Imamo mi jednog malog Izraelca (asistent u SSL sobi) i samo bi da snima bubanj! Napravi stvarno dobar zvuk, ali svi bubnjari su krs!! A onda ili - seckaj bato ili - ostavi kako je (pa smeta sve vreme!) a kad vec seckas....da ne govorim koji je posao, jer moras i overheads da seckas i pomeras sve !!
A vec smo pricali i o zivom bubnju na Aleksandrinom (Kovac) albumu..snimano u Barbi a ko da udara u kutije i neke male bubnjice!?
Odosmo malo off - topic..? a?
DaBear is offline   Reply With Quote