Thread: mmmmixanje
View Single Post
Old 29-06-2006, 07:06 PM   #18
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: mmmmixanje

Prvo mixam elemente koi zauzimaju najvishe mjesta u mixu. Ako je to neka elektronska stvar onda su kick i bas sami za sebe gotovo polovica zvuchne slike i ne vidim smisla krenuti s nechim drugim. Sidechain kicka i basa mi se pokazao odlichnim rjeshenjem jer na taj nachin daleko bolje mogu kontrolirat dinamichki raspon ova dva elementa s time da svaki za sebe ne gube na dinamici kao kod klasichnog mixa i komprimiranja. Naprotiv, ovako se medjusobno istiskuju ali zajedno uvijek imaju podjednak volumen.

Ambijentalna glazba ima masne i teshke padove, podloge itd... u takvim stvarima prvo rjeshavam atmosferu a ritmika popunjava "rupe". Sidechain je opet odlichno rjeshenje s koim hatovi i snare bez problema "probijaju" masivne syntheve i padove.

Uglavnom, sve cheshche se oslanjam na sidechain u mixu i chini mi se da to daje odlichne rezultate. A mix radim logikom "useljenja" u novi stan. Prvo idu glomazni komadi namjeshtaja a sitnice poslje namjestim po choshkovima i policama