View Single Post
Old 26-06-2006, 11:56 PM   #10
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Wharfedale DP8.2A vs. Alesis M1 Active MK2

ovaj, necu se sloziti sa oggy-em....imao sam te kutije preko godinu dana...i bojim se da je taj pocetni dojam koji si stekao tocan...i nece se promjeniti "razradom" zvucnika....

upravo si opisao kako m1 mk2 aktivci zvuce...muljavi i mekani basevi, rupa u srednjima i mutan u visokima...

to nisam toliko ni kuzio dok ih nedavno nismo stavili u studiju bok uz bok sa mackie hr824 i emu pm5...

za usporedbu sa emu pm5 (hr824 je ipak visa klasa)....

pm5 su puno precizniji monitori iako im fali mesa u niskima....razumljivo, 5'' woofer.

na alesisima sam uvijek imao problem sa bas gitarom...note su se prelijevale jedna u drugu....na pm5 se cuje jasna razlika izmedju dvije note.

na alesisima su srednji uvuceni....po mojoj slobodnoj procjeni...najvise oko 2K

i za kraj....nakon alesisa, emu pm5 su zvucali kao da mi je netko izvadio vatu iz usiju....idu puno vise iako sam primjetio da bez atenuacije visokih umaraju na duze vrijeme...al zato imaju dvopozicijsku atenuaciju koju drzim na prvoj poziciji i ok su za raditi...a alesisi su jos uvijek puno mutniji.
da napomenem da alesisi sakrivaju DOSTA detalja...i da je meni na njima bilo jako tesko namjestiti reverbe.

eto, to je ukratko

a u srijedu mi stizu adam s2a....pa cemo baciti opet mali shootout izmedju njih, pm5 i hr824....ali bez alesisa ovaj put, vec sam ih se rijesio...
hvala bogu!
zvincic is offline   Reply With Quote