Quote:
Originally Posted by perun
........
Pogledaj sajt, imas 2 oznake A i K... Ti pricas o ovom drugom! Ljudi prave closed cabinet!!! I ponavljam, karakteristike su impozantne, hmmm... Na "onoj" jachini!? Sta biva dalje, ne znam. Chucu ga ovih dana... javljam ti utiske. 
|
Bas me zanima tvoje misljenje o njima... nisam cuo neke lose price o MEG-u
Quote:
.....
Nash zvuchnik nije monitor, vec u bukvalnom smislu referentni zvuchnik... Iako je malo tesko definisati taj opis, a?
|
Mislim da nije problem definisati, nego je problem da bude prihvacen kao takav... kada kazes "referentan" onda je to referenca koju postuju "svi"... to nema veze sa kvalitetom i dopadanjem... nego sa konsenzusom.
Referentna jedinica za merenje vremena je 1s, i tu nema diskusije da li je ta referenca "prebrza" ili "prespora", po necijem ukusu ili ne... nebitno je... vazno je samo da sekundu svi koriste i da svi znaju koliko to traje. Kada to nije slucaj, dobijamo pometnju... tako da "referentno" ima zadatak da iskljuci pometnju i haos, nista vise i nista manje
U vasem poslu (de-facto) referentni nearfield monitor je Yamaha NS10 koliko sam ja uspeo da shvatim. Potrebno je da se desi cudo da se to promeni... cak ga ni Yamaha ne moze skloniti sa tog mesta... iako cak i pokusava.
Barem ja, licno, ovako shvatam pojam "referentno".
Quote:
.....sasvim svejedno da li cu staviti SAL ili Audio Technology Skaaning.....
|
Ehm... malo si drastican... ja imam prilicno siroka shvatanja za jednog inzenjera... ali nemoj bas toliko da "gazis" po starcu Skaaningu... aman... ima covek neke godine... i iza ledja ima kilometrazu i stoji iza industrije koja pokriva poprilican procenat komponenata za raznorazne zvucnike po celom svetu od onih u (pre)skupim televizorima pa do veoma cenjenih studijskih monitora.
Quote:
Dakle, teshko je da diskutujemo, jer ovo nisu "konvencionalni" zvuchnici, vec sasvim nov nachin i pristup, pre 10 godina patentiran....
|
Ahm,... CEKALI ste DESET godina? UZAS!
Quote:
Krokodilu, hvala! 
|
A, nisam znao da se tako zove, spominjao si "zapca", to mi se dopalo... pa sam mislio... no nije vazno... ok zvacu ga krokodilom ubuduce.. sorry!
Quote:
Greshka, ali da ne bih dobio upalu "prstnih" mishica, kad se budemo videli ovim povodom, objasnicu ti o chemu se radi i zasto tvoja, pa i univerzalna tvrdnja ne piju vodu u ovom sistemu! Prvenstveno, jer nije u sistemu!
|
Nije to "moja" tvrdnja nego nacin na koji se opisuje prirodna pojava (dok ne smisle bolji onikoji se bave gasovima), ali ok, ok...
E da, proverio sam, nije "greska".
Quote:
Naprotiv, krokodil je prilichno mali, radi se o 6" drajveru, koji svira ravno od 35 hZ! O velikim 15" zvuchnicima nevu jos da pricham, jer nismo ni poceli rad na njima... Projekat je za sada na nivou ideje i crteza... Pardon, imamo sve, samo da krenemo sa "modifikacijama"!!!
|
Isli smo do 33Hz@-3dB sa SuperMEE

... u prethodnoj "reinkarnaciji"

Sada smo taj opseg ostavili vecem drajveru i trenutno dobacujemo do 50Hz... sestica je ipak mali drajver da bi mu to sve dali da radi... onda one velike ne bi ni morali da prave

Probali smo, videli da moze, i idemo dalje
Quote:
Naravno da nije... Dogovoricemo se! I ja bih voleo da chujem tvoj zvuchnik. Rajko Marichic mi ga je jednom prilikom pomenuo, ali zelim da chujem sta radis! 
|
Ok, drago mi je da si zainteresovan.
Quote:
Hmmm, nisam bas razumeo... Kako onda pravish zvuchnik? Da preformulishem... Po chijem "ukusu"???
|
Sigurno ne po MOM ukusu, u to mozes biti uveren

, inace bi pravio zvucnik za sebe a za to nemam nikakvu potrebu, ja sam (samo) inzenjer a to povlaci "mazohisticki" pristup, koji si i ti spomenuo, isto kao sto ti ne miksas za svoju dusu, nego po ukusu konzumenata svojih proizvoda... jer verovatno retko pozelis da sam sebi smiksas "svoju" muziku koju bi slusao u dokolici i koja bi ti uvek prijala... iako mozes... i imas s cim. Ok, mozda i pozelis... ali sumnjam da imas snage za to...
Quote:
Nije mi najjasnije... Chak i ako ga samo merish, nije merodavno... Ali Ok, reci cu ti svoje mishljenje, prvom prilikom kad ga donesesh... A i ja ochekujem tvoje... Ove zvuchnike pushtao sam cak i Kafe-kuvaricama, zanimalo me njihovo mishljenje... Da proverim da li umara... Mi tu nismo merodavni... Za umaranje... Ovo je mazohisticki posao! 
|
Bice mi drago da cujem tvoje misljenje...
Sto se tice mog misljenja... videces.
Quote:
Imam 2 najbolja... Hmmm, medju najboljima su... A i sta znachi najbolje!? Zadovoljan sam kako "guraju" nashe zvuchnike, ali opredelili smo se za proizvodnju nashih... Pojachavacha... I naravno, nece biti integrisani...
|
Kako mislis nece biti "integrisani"?
Quote:
Polako, ima dana... Seshcemo, pa cu ti pojasniti sta je to sto razlikuje ove zvuchnike od ostalih... Nachin je potpuno suprotan... Pitanje energije!!! Prichacemo...
Pozdrav! 
|
Strpljiv.
pozdrav
bogi