View Single Post
Old 21-06-2006, 06:56 PM   #19
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: nece, pa nece...

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Trilogy ne svira groove loop-ove, ali ima semplane bas gitare. Mozhda ima i pokoja nova, ali vechinom su to snimke sa Bass legends I & II. Kad sam rekao da Trilogy i Atmosphere sviraju loop-ove nisam mislio to bukvalno vech sam govorio o sempleru kojeg prodaju pod synth modul.

Atmosphere ipak svira i loop-ove... Textura koja traje do god drzhish stisnutu tipku na klavijatiri, a nie synth. Dakle to je way i ima "cycle loop region" koi svira dok ne pustish tipku, i kad je pustish on odsvira wav do kraja. Soundovi sa Atmosphere-a se velikim djelom mogu nach na Twisted Textures 1, 2 i 3, Distorted Reality 1 i 2, Bizzare Guitars itd...

Naravno, Atmosphere ima 2 paralelna kanala pa od nekoliko stotina textura ispadne nekoliko tisucha kombinacija. No svaki preset ima ime i ona chesto odgovaraju imenima semplova iz navedenih kolekcija. Uostalom provjeri ako mislish da serem. To bar nie teshko.

Ja AKAI semplove vechinom dobavljam preko p2p (DC++). Iznenadio bi se koliko ljudi drzhi semplove u folderu koi se zove AKAI "Soundtanks" ili "Sampletanks". Shtovishe, imam i par originala... na dva tri i pishe AKAI SOUNDTANK CD! To shto ti nisi chuo za taj izraz ne znachi apsolutno nishta boim se, a niti je ovo gramatichka rasprava pa da je to uopche bitno. Ja o VST-ima a ti o jezikoslovlju.

Josh uvijek ne vidim da time mozhesh nadomjestiti ADSR envelope (ili vishe njih). Premjeshtanje midi nota koje exportirash iz Stylusa samo mjenja raspored sviranja slajseva, no pojedini slajs ne mozhesh editirati niti envelope-om niti bilo kako drugachije. Opet povrshno chitash!

Ja sam vech i napisao da me zaboli tko che shto koristiti i stvarno ne vidim otkud tolika potreba da sami sebe uvjerite da sam ja u krivu?

OK. Vama su to babe i zhabe a meni su to dobar i losh sempler. Zar postoi neko pravilo koje govori shto smijemo usporediti a shto ne? Netko ochekuje od alata bogat library gotovih semplova a netko ochekuje shto preciznije i shto raznovrsnije moguchnosti moduliranja i editiranja. No svi bi trebali imati pravo na svoja ochekivanja i svoje mishljenje o ovom ili onom programu. Ovdje je to dosta nepopularna kategorija. Ili plivaj sa strujom ili se utopi u ovakvim natezanjima gdje se ljudi hvataju za gramatiku branechi svoje uvjerenje.

Uvijek sam spreman argumentirati mishljenje, ali odgovarati na ovakve prozivke vishe nemam volje. Sigurno ima barem josh 10 rechenica u moim postovima koje se daju izvuch iz konteksta ili imaju lapsuz ili sam pogreshno upamtio neki podatak... Ako ne uvidjash globalni smisao iza pojedinih rechenica ni rasprava nema nikakvog smisla. K tome vidim da chitao postove tek ne bi li u njima nashao materjal za ne slaganje ili moj propust. Sorry ali takva diskusija mi je neprihvatljiva.

I rest my case!
Bata ?iva, mani se rest my case nakon ogromnog post-a Da si rest-ovao case, ne bi toliko pisao, već par rečenica i kao to je to. Takođe pusti tripove pristrasnosti, i kako si rekao ...s predumi?ljajem... ?ta god to značilo. Naravno da pi?em sa predumi?ljajem, prvo razmislim pa napi?em. I konačno NEMOJ jer je U?ASNO ru?no na tuđu argumentaciju odgovarati teorijama zavere i kako ti on ne?to "radi" o glavi, a ako dobro shvaćam to insinuira?. Jednostavno si napisao mnogo toga ?to ne da nije tačno, nego je proverivo da nije tačno. Recimo da te nije mrzelo da ode? do Spectrasonicsovog sajta, saznao bi da se evo odmah u startu za Trilogy lepo ka?e da je kompletan sadr?aj od 3 Gb NOV. Tj, ne postoji u sample zbirkama. Znači ispričao si neke stvari koje ne mogu da stoje nikako, na primer da ne?to ne mo?e sa Stylusom (a mo?e ali tebi ne le?i ili nisi umeo) da su mu efekti inferiorni (?to ne znam kako si skapirao a da je ikako osnovano na nekom eksperimentu), da Halion bolje zvuči (a nema kako da zvuči, i ne vadim iz konteksta, nego si to obja?njavao) pri tome u osnovi ?iri? dezinformaciju, jer upoređuje? babe i ?abe, itd itd. Upoređivati dva različita software-a na neadekvatan način obično znači da neko ne?to ne zna. Problem je u tome ?to si te?kog karaktera, pa umesto da kad su te već uhvatili u tome da priča? stvari koje ne stoje ka?e? (?to verovatno i jeste) ne?to u stilu "Ma dobro ljudi, mo?da preterujem, ali meni se ne sviđaju spectrasonics VSTi i gotovo", ti insistira?, ?to nema mnogo smisla jer je većina stvari koje priča? lako osporiva, kao na primer to za Bass Legends u Trilogy-ju. Da ne govorim o tom famoznim ljudima koji prave foldere pod imenom "sampletank". To je bio originalan fazon za izvlačenje... Ne ba? elegantan ili uspe?an, ali ok, kreativnost na delu.
Dakle mani se ćorava posla, ne mora? uvek biti u pravu, i u krajnjem slučaju, ljudski je gre?iti. Eto recimo, dogovorimo se da si se zbunio u vezi svega ovoga i pome?ao malo, i ti ode? vedro i visoka čela iz rasprave
Naravno postoji i jo? jedna mogućnost... Da sam ja u zaveri sa svim ostalima koji ne misle ti i u zaveri sa samom Spectrasonics kompanijom koja blatantno la?e da su svi zvuci u tim instrumentima novi, i do sad ih niko nije provalio... A onda si ih ti razotkrio i izneo zločinačka dela i prevare Eric Persing-a na videlo!

Đubrad jedna ?to prave nekvalitetne nekorisne samplere kroz koje uvaljuju već postojeće biblioteke! Pu!
Dushan_S is offline   Reply With Quote