View Single Post
Old 21-06-2006, 01:00 PM   #10
slowstar
Pro Member

Default Re: Mix Room monitori

Arthure, P11 i JESTE sitan, kada ga poredis sa nekim sistemom sa 15 inch wooferom, ili neki 2.1 sistem sa "sub-om' ali radi se o sobi veoma umerenih dimenzija, gde bi iole veci sistem izazvao katastrofu sa "modovima"...
Ne znam u kojim si uslovima slusao isti, ali ja sam ga slusao u nizu, na svitcheru sa jhos 7 pari, u solidnoj demo-sobi u Torontu, pa zatim u Parizu, i mogu ti reci da je na mene ostavio izuzetan utisak, u poredjenju sa Genelecom 1031, JBL LSR serije 7000, nekim "Focal" 8 inch woofer, Yamaha HS50 i HS80
i jos nekih "velikih igraca" ... izdvojio se pre svega po cistoti i izuzetno prijatnom visokotoncu, koji ocigledno ne zamara, veoma realnom i iskrenom midlu, kao i zategnutom i iznenadjujuce tacnom basu, sve to naravno u odnosu na ostale monitore koji su bili u istom prostoru, na "svicheru".To sto ti se ADAM cini malo mutav, bas je odlika koja mi se dopada, jer vecina visokotonaca na toj klasi monitora "metalizira" i prsti, pa si mozda navikao uvo na tako nesto, ali mislim da ce "translacija" miksa kod ADAMA da bude bolja nego kod prosecnih monitora iste kategorije velicine (ne obavezno i cene - vidi Klein Hummel 0300 seriju, skupo do bola...)