View Single Post
Old 21-06-2006, 02:53 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Mix Room monitori

Zdravo slowstar,

Quote:
Originally Posted by slowstar
Bogi,
Mislim da si sigurno imao priliku da cujes monitore "Lockwood" sa mojim omiljenim "Tannoy" 15 inch driverima unutra
Ne, nisam imao priliku. Mada je ionako dzaba da ih (ja) slusam...
Quote:
- to je jedan od primera Transmission line konstrukcije, pogonjen Quad pojacivacem - usudjujem se da tvrdim da to NISTA NE VALJA, jer sam glavu gubio pokusavajuci da smiksam na istima nesto sto bi spolja, na drugim zvucnicima iole dobro zvucalo - NISAM uspeo, dok nisam poceo da koristim male zvucnike kao sto su Auratone, Yamaha NS 10 i Bog ih blagoslovio, mada ih vise nema - Klein Hummel trosistemske (stari model - nisu ovi novi serija 0300) a opet, stalno sam voleo Tannoy, zbog fazne tacnosti i dubine stereo slike, ali tek kada sam nesto radio sa pozajmljenim Tannoy zvucnicima u "obicnoj" bass reflex kutiji kao sto su DMT15, koje verovatno dobro poznajes, video sam koliko su ustvari Tannoy driveri ODLICNI!! Hocu da kazem, opet - subjektivno DO SADA nisam cuo transmission line zvucnu kutiju koja mi se dopala - predpostavljam da je to zbog loseg i sporog odziva bassa...
Ok, sada mi je jasnije na sta si mislio... tebi licno transmission line generalno ne prija... PMC specijalno nema nista sa tim, osim sto oni nista drugo nemaju osim transmission line u ponudi...
Mislim, ja licno nemam nista ni za ni protiv PMC niti ADAMa, jedino ih generalno postujem po pitanju izbora komponenata, jer se po tome prilicno razlikuju od siroko rasprostranjenih firmi na domacem trzistu.... (opet da napomenem, ja to posmatram sa inzenjerske strane, ne sa strane korisnika).

S druge strane primecujem da transmission line ima itekako svoju "publiku" koja to, naprotiv, voli...

Quote:
Ti si verovatno mnogo strucniji od mene, pa mozes to da "prevedes" u tehnolosku realnost,
Ne posmatram strucnost na taj nacin, nema "strucnijih", samo ima stalnog ucenja i proucavanja...
Sto se tice "prevodjenja", drago mi je da si to primeto, jedino je problem sto ja to POKUSAVAM, a retko uspevam... najvise zato sto nije uvek problem u tehnici, nego u ljudskom sluhu koji je apsolutno neuhvatljiv, s jedne strane zadivljujuce "svemoguc", a sa druge strane ga je moguce lako prevariti...
Quote:
a opet, mozda ja i nisam u pravu, mada verujem ne u sebe, nego u svoju "kilometrazu" bar kada se o slusanju radi...
Nemoj me pogresno shvatiti, nisam dovodio u pitanje ni tvoju veru u samog sebe niti tvoju "kilometrazu", to mi na pamet ne pada (dovoljno mi je sasvim da to radim sam sebi povremeno). Samo mi nije bilo jasno kako nekome moze biti bass reflex "bolji" od transmission line kada obe konstrukcije imaju slican problem, ok, nije isti karakter, ali su merenja slicna... recimo da si prvi za koga znam da tako misli i kaze.
Tako da si mi sada to razjasnio... i hvala ti na tome.
Quote:
Igrom slucaja, verovatno nesto najbolje od monitoringa sto sam cuo su Tannoy DMT 15 sa Bryston pojacivacem - siguran sam da znas taj isti sistem, zar ne?
Taj znam.
Quote:

Mnogo pozdrava,
Slowstar
Sve najbolje i tebi,

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote