Quote:
Originally Posted by SHIVA
I BackBeat i ostale "ekspanzije" za Stylus su u principu AKAI sampletank-ovi tvrtke Spectrasonic i na trzhishtu nisu od "jucher". Sam sempler stylusa je drek i pol.
|
Stylus nije sampler vec ROMpler.Ja bih za sampler uvijek odabrao Kontakt.Sta je to AKAI-sampletank?Valjda AKAI-sample disc.
Sampletank je softver firme IK Multimedia i veze nema sa semplovima u AKAI formatu na koje ti ocigledno mislis.
Quote:
Chaos dizajner koi na random reversa i premjeshta slajseve... imao sam dojam da je namjenjen djeci do 7 godina koju uzhasno veseli shto nesuvisli pokreti mishem po ekranu proizvode relativno smislene i neochekivane varijacije na temu.
|
OK.Ni meni to nije bog zna sta ali nekome jeste.
Quote:
Ono shto bih volio da drum sempler ima je "ALTERNATION". Da mogu na jednu tipku uchitat 10 snare-ova minimalno razlichito "udarenih" i da on na svaki pritisak svira drugog. Ili alternation u kojem mogu isprogramirati minimalna odstupanja prilikom svakog sljedecheg triga tako da izbjegnem repetitivni i ochiti sekvencer dizajn. Nisam primjetio da stylus nudi ishta slichno. Halion je sposoban i jedno i drugo.
|
Kao i Kontakt a jos lakse Battery.
Quote:
"Pulsacija loopa" je u biti vrlo pojednostavljen envelope bez puno kontrole. Envelope na Halionu mozhesh ucrtati sam s time da mozhesh to sync-ati sa host tempom pa envelope crtash preko grid-a. Uz to ispod envelop-a vidish wave za koi crtash envelope! Stylush ne nudi nikakvu obradu pojedinog slajsa, a kamo li podeban envelope za amplifier i poseban za filter. Naravno, evaki envelope se da snimiti kao envelope preset ako medju postojechim vech i nema onoga shto ti treba. Step envelope i modulation matrix da i ne spominjem... Stylus jednostavno nishta od toga nema.
|
Naravno,kad ni nije sampler.Kontakt moze.
Quote:
Ako chemo usporedjivat efekte na Halionu i Stylusu... nemamo shto usporedjivat. 4 insert efekta, 4 send efekta + 4 program efekta za svaki program u halionu. Broj efekata takodjer nie za usporedbu, kao niti kvaliteta ili upotrebljivost istih.
|
Slazem se ali,ponavljam,poenta Stylusa ni nije u tome.Trazis od njega ono sto on ni ne treba da nudi.
Quote:
Filteri u Halionu su izvrsni. Waldorf 12 i 24 dB posebno. Mogu se kontrolirati kroz LFO, envelope, step envelope, velocity, pitch, aftertouch... Stylus o ovome mozhe samo sanjat.
|
Da,a Halion neka sanja Kontakt 2 po tom pitanju.
Quote:
A po pitanju zvuka i nekakvih Stylus kvazi konvertera... Uchitaj isti loop u Halion i u Stylus i reci mi da iz Stylusa zvuchi bolje.
|
Da,ocigledno zvuci bolje.
Quote:
Nemojmo prichat napamet.
|
Nikad to ne radim.Cak ni kad bi trebao buduci da mnogi to rade.
Quote:
Ja sam isprobao oba i unatoch brdu gotovih loopova, manjom CPU potroshnjom (Halion zbilja jede CPU ali barem znam i zashto) i interfejsu koi i moja mama s lakochom koristi odluchio sam se za Halion. Osim preseta i jednostavnosti - sve druge prednosti su na strani Haliona.
|
Naravno,jer ova dvojica nisu za poredjenje.
Quote:
Osim toga, relativno pomno pratim elektronsku glazbu. Mislim da niti jedan loop iz Stylusa nie potroshen u manje od 3 hita. Svaki kvazi producent se odushevio Stylusom jer isti nie zahtjevao nikakvo znanje a nudio je gotove ritmove odlichnog zvuka. Surfash po meniju, kliknesh i svira...
|
Ako je Kipper kvazi-producent...
Quote:
Ekipa iz Spectrasonic-a je napravila posao stoljecha.
|
Tacno.
Quote:
U slichan kvazi sempler su potrpali semplove iz Twisted Textures I, II i III, te Distorted Reality, Bizzare Guitars i sl. i to su nazvali synth Atmosphere!
|
Ako su,jer je vrlo koristan.
Quote:
Ovdje je prjevara josh vecha jer umjesto syntha dakako prodaju losh sempler.
|
Pardon,dobar ROMpler.
Quote:
Kolekcije Bass Legends I & II su zavrshile upakirane u bass synth koi je (dakako) takodjer losh sempler.
|
Sorry,jos bolji ROMpler.
Quote:
Sva tri izdanja krasi chinjenica da sviraju sami od sebe i imaju po par Gb gotovih loopova koje ne mozhesh koristiti nigdje osim u matichnoj aplikaciji. Doista rjetko vidjena glupost a opet tako rasprostranjena i dobro prihvachena...
|
Nista od navedenog ne svira samo od sebe a mozda je bas to i problem.
Trilogy(ako si na njega mislio) vidio nije loopove.Najbolji virtuelni bass modul yet.
Atmosphere takodje nema loopove sem ako za tebe razni evolving padovi i slicno nisu loopovi.
Glupost nije nikako.
Ne ljuti se zbog ovoga.Razumijem da neki od nas vise naginju naprednijem sound designu i to postujem.Mene zanima kako sve to da da nesto moje u muzici.
Lijepo uzmi Reaktor,otvori novi ensemble,rutuj ga kako treba pa slazi sve redom kako ti treba i tako kreni from scratch.On tek jede CPU ali zaista dobijas ono sto nijedan sint na ovom svijetu ne moze.
Bices veoma originalan.
Pocni da pravis svoje loopove.Meni je to mnogo bolji fazon koji jos nisam probao.Jos nemam vremena za to.
Halion je OK ali ga ne koristim.Vidim da ga poznajes i to je dobro.
To sto za tvoj stil Stylus RMX nije pravi izbor nije razlog da ga pljujes.
Bez uvrede,najpre provjeri navode prije nego nesto ustvrdis.