Re: nece, pa nece...
I BackBeat i ostale "ekspanzije" za Stylus su u principu AKAI sampletank-ovi tvrtke Spectrasonic i na trzhishtu nisu od "jucher". Sam sempler stylusa je drek i pol. Evo mog obrazlozhenja:
Chaos dizajner koi na random reversa i premjeshta slajseve... imao sam dojam da je namjenjen djeci do 7 godina koju uzhasno veseli shto nesuvisli pokreti mishem po ekranu proizvode relativno smislene i neochekivane varijacije na temu.
Ono shto bih volio da drum sempler ima je "ALTERNATION". Da mogu na jednu tipku uchitat 10 snare-ova minimalno razlichito "udarenih" i da on na svaki pritisak svira drugog. Ili alternation u kojem mogu isprogramirati minimalna odstupanja prilikom svakog sljedecheg triga tako da izbjegnem repetitivni i ochiti sekvencer dizajn. Nisam primjetio da stylus nudi ishta slichno. Halion je sposoban i jedno i drugo.
"Pulsacija loopa" je u biti vrlo pojednostavljen envelope bez puno kontrole. Envelope na Halionu mozhesh ucrtati sam s time da mozhesh to sync-ati sa host tempom pa envelope crtash preko grid-a. Uz to ispod envelop-a vidish wave za koi crtash envelope! Stylush ne nudi nikakvu obradu pojedinog slajsa, a kamo li podeban envelope za amplifier i poseban za filter. Naravno, evaki envelope se da snimiti kao envelope preset ako medju postojechim vech i nema onoga shto ti treba. Step envelope i modulation matrix da i ne spominjem... Stylus jednostavno nishta od toga nema.
Ako chemo usporedjivat efekte na Halionu i Stylusu... nemamo shto usporedjivat. 4 insert efekta, 4 send efekta + 4 program efekta za svaki program u halionu. Broj efekata takodjer nie za usporedbu, kao niti kvaliteta ili upotrebljivost istih.
Filteri u Halionu su izvrsni. Waldorf 12 i 24 dB posebno. Mogu se kontrolirati kroz LFO, envelope, step envelope, velocity, pitch, aftertouch... Stylus o ovome mozhe samo sanjat.
A po pitanju zvuka i nekakvih Stylus kvazi konvertera... Uchitaj isti loop u Halion i u Stylus i reci mi da iz Stylusa zvuchi bolje. Nemojmo prichat napamet. Ja sam isprobao oba i unatoch brdu gotovih loopova, manjom CPU potroshnjom (Halion zbilja jede CPU ali barem znam i zashto) i interfejsu koi i moja mama s lakochom koristi odluchio sam se za Halion. Osim preseta i jednostavnosti - sve druge prednosti su na strani Haliona.
Osim toga, relativno pomno pratim elektronsku glazbu. Mislim da niti jedan loop iz Stylusa nie potroshen u manje od 3 hita. Svaki kvazi producent se odushevio Stylusom jer isti nie zahtjevao nikakvo znanje a nudio je gotove ritmove odlichnog zvuka. Surfash po meniju, kliknesh i svira...
Ekipa iz Spectrasonic-a je napravila posao stoljecha. U slichan kvazi sempler su potrpali semplove iz Twisted Textures I, II i III, te Distorted Reality, Bizzare Guitars i sl. i to su nazvali synth Atmosphere! Ovdje je prjevara josh vecha jer umjesto syntha dakako prodaju losh sempler. Kolekcije Bass Legends I & II su zavrshile upakirane u bass synth koi je (dakako) takodjer losh sempler. Sva tri izdanja krasi chinjenica da sviraju sami od sebe i imaju po par Gb gotovih loopova koje ne mozhesh koristiti nigdje osim u matichnoj aplikaciji. Doista rjetko vidjena glupost a opet tako rasprostranjena i dobro prihvachena...