Poslushao sam prve dvije stvari, a trecha se nie htjela download-at
Ovakva glazba mi je dosta bliska pa imam par subjektivnih zamjerki. Nadam se da ovo nechesh krivo shvatit, jer doista nemam zhelju diskreditirati tudji rad.
Muzichki takodjer nalazim mrvicu nepovezanosti u Tokyo by Night, ali to je manji problem. Vechi problem je taj shto elektronska, a posebno ambijent glazba ne nudi otpjevanu prichu sa vishe ili manje smisla, vech su melodije, ritmika i zvuk jedini elementi i njima treba kompenzirati izostanak pjevanja. Osobno sam mishljenja da su glazba i pjevanje dva odvojena pojma. Muzika ne ukljuchuje prichanje plitkih pricha u banalnim rimama vech nudi kompleksniji sadrzhaj za one s kompleksnim afinitetima. Zvukovi i instrumenti koi fantastichno funkcioniraju kao pratnja pjevachu nisu bash najbolji izbor za ambijentalnu, elektronsku glazbu. Upravo to mislim da je najvechi problem u tvoim stvarima.
Sama produkcija je uredna... chak i pre uredna. Sve je na svom mjestu i nishta ne iznenadi tokom cjele stvari. Soundovi su teshka komercijala i pretezhno su slatkasti. Melodije su pretezhno durske i pomalo banalne. Da netko neshto otpjeva preko toga bilo bi super, ali ovako nedostaje karaktera. Chuje se da si utroshio dosta vremena i truda u stvari pa je shteta shto si minimalno promashio poantu ovakve glazbe. Vjerujem da je to chisto zbog toga shto inache ne slushash takvu glazbu, ili ako slushash onda su to stvari tipa Vangelis, Robert Miles i sl. Preporucham ti da poslushash neke ozbiljnije projekte i chujesh malo kako ozbiljno mozhe zvuchati ovakva glazba. Tekst mozhe biti dirljiv, ali samo onome tko ga razumije i koga pogadja. Tuzhna melodija zvuchi tuzhno svakome. I kinezu i brazilcu jednako.
Uz malo shirenja horizonta vjerujem da bi ti produkcija bila puuuuuno bolja... barem idejno. Tehnichki je i sad na pristojnom nivou, i jedina zamjerka je jebeno napadan reverb na kasi u prvoj stvari koi brzo postaje nedefinirani shum chim se doda josh nekoliko elemenata. No to je sitnica, i to subjektivna.
Ako radish ovakvu muziku ovi projekti bi ti trebali biti odlichna referenca:
/projekt/ Shpongle - /albumi/ Nothing Last, Are You Shpongled, Tales of Inexpressible
/projekt/ Carbon Based Lifeforms - /albumi/ Hydroponic Garden, The Path
/projekt/ Hallucinogen in Dub - istoimeni album
/projekt/ Seven Ark - /albumi/ The Apsil Bit ep, Control and Abuse
Ovo pokriva zhanrove od chistog ambijenta bez ritmike, downtempa i ambijentalnog brejk bita s elementima experimentalne glazbe. Shpongle je pak kategorija za sebe i ne da se svrstati nikamo osim u hall of fame.
Ako doista poslushash neshto od ovoga i svidi ti se javi mi... ima puno dobre muzike koju nikad nechesh chut na tv-u ili radiu. Iznenadio bi se