View Single Post
Old 10-06-2006, 10:32 AM   #5
Guta
Junior Member

Default Re: Gibonni - Unza Fibre

Preslu?ao Unca Fibre nekoliko puta, i ja odu?evljen... Čime? Pa, prosto rečeno - dobrom muzikom.

Postoje albumi koje uop?te nemam potrebu da slusam analitički, jer su pesme (i muzika i tekst) prosto toliko dobre da ih ni?ta ne mo?e nadjačati - ni produkcija, ni aran?mani, ni svirači... Gibonni je to uspeo već na Mirakulu - iskreno rečeno meni je bilo potpuno svejedno ko je svirao bubanj, bas ili gitare, jer nije to ono ?to je taj album učinilo izuzetnim... A sada je to ponovio na Unca Fibre i postavio sam sebi (o drugima da ne govorim) izuzetno visok standard, čime se po mom mi?ljenju svrstao u red najboljih evropskih autora i izvođača ovog vremena.

A ?to se tiče produkcije, aran?mana, miksa i ostalog, sigurno to mo?e i bolje i skuplje i modernije i ?tagod već, ali mislim da je ovde postignuto ne?to ?to je mo?da va?nije od svega toga - prepoznatljivost, ubedljivost i identitet. Ako bi neka od pesama sa ovog albuma krenula na radiju, ja bih već po prvim taktovima muzike znao da se radi o Gibonniju! Nema mnogo izvođača, čak ni u svetu a kamoli u "regionu", koji se mogu pohvaliti ovom činjenicom...

Sve u svemu, meni kao konzumentu se ovaj album veoma dopada, a kao muzičar i (s vremena na vreme) producent ili aran?er mislim da odatle mogu mnogo da naučim.

Naravno to je samo moje mi?ljenje...
Guta is offline   Reply With Quote