ima istine u ovome sto ogi kaze,mada su danas skoro svi programi ujedno i sekvenceri i loop based

FL se vodi kao sekvencer,a to se moze lako provjeriti
Ovo sto se tiče komponovanja si isto relativno u pravu,mislim da bi se oko toga moglo dugo pricati,to je vec pomalo filozofski

Mozemo reci da ideja nastaje u glavi,dakle kompozicija ideje.Sad mozemo da nastavio filozofiju same ideje...da li su ideje velikih umjetničkih dijela subjektivan proizvod ili su to samo imitiranja vječnih i nepromjenjljivih platonskih ideja.Platon to naziva podra?avanje.Dakle ako ćemo da idemo u tom pravcu,Ogi,mozemo se zapitati da li uopste ideja nastaje u nasoj glavi ili se samo "rutira" kroz na?u glavu i na?e djelo.Ovo nije forum za filozofiju,pa ću ja ovdje stati...e ja sam pričao o tome ?to je najpraktičnije i najbolje za uno?enje tih ideja u kompjuter...Najbolje je ako izmejdu glave i kompjutera postoji i neki muzički instrument,u mom slučaju je to gitara ili keyboard...e onda tu idjeu treba aranzirati i napraviti odgovarajuću podlogu...ja za to koristim Fruity Loops...zato sto me ne zamara a ima skoro sve funkcije koje su potrebne,solidan MIDI,prijatan interfejs i podrsku za dx i vst efekte i sintove.Dakle,ja ne koristim FL zato ?to sam početnik(kao ?to su neki mo?da pomislili)Mogu da koristim svaki program,i koristim kad mi je potrebno...jedno je sigurno...FL-u se mo?e prigovoriti dosta stvari,ali mu se definitivno ne mo?e prigovoriti na interfejs,to je fakat.Ovi prigovori o tome su prazna priča.FL je dosta slo?en program koji ima tonu opcija i mogućnosti i većina ?to ga kritikuje o tome nema pojma.FL ima dosta dobro automatizaciju,odlicne LFO-e,mogućnost stvaranja kompleksinh pad-ova,a de ne pominjem drum programiranje,to valjda svi znate.Poslednjih par verzija ima i novi DirectWave sempler koji je jako moćan i čita formate od masu hardverskih semplera.Takodje postoji opcija za slejvovanje Reasona i eksploataciju njegovih boja

.FL je ozbiljan softver!
Medjutim kad mi zatreba da usnimim ne?to(gitaru ili glas)i pravim miks sa tim,tu definitivno u igru ulazi Nuendo,jer FL nije osposobljen jo? uvijek za to a ja mislim da će biti.Polako,jo? ćemo vidjeti ?ta će biti od FL-a jer to je softver koji ludački naoreduje