Defragment, ako vec imas mogucnosti (sa visekanalnim magnetofonom), ja bi na tvom mjestu prvo snimio analogno a onda obradjivao digitalno

. Ova obrnuta varijanta mislim da nema previse smisla, kao i one fore sa istezanjem trake:o . Nekad davno sam imao 8-kanalni magnetofon koji je SMPTE kodom preko sinkronizatora bio povezan sa Atarijem (kasnije sa PC-em) i nikad nije bilo problema sa kasnjenjem midija u odnosu na audio zapis sa magnetofona.
Analogna traka nije frekvencijski ogranicena i prihvaca mnogo visih (ugodnih) harmonika nego sto to moze digitalni medij i sva ona charolija oko analogne saturacije magnetofonske trake je zapravo kod prvog usnimavanja koja se nikako ne bi mogla postici ako se prvo snima digitalno. Pogledaj na sajtu vrhunskih svjetskih studia sto koriste od opreme i vidjet ces da tu jos uvijek ponosno mjesto zauzimaju 2-incni magnetofoni. A zasto? Jer je (jos uvijek) tako bolje! Kod digitalije se za dobar zvuk naprosto moras izboriti, dok je sa analogijom mnogo lakse dobit u pocetku dobar zvuk

.