07-06-2006, 01:52 AM
|
|
Pro Member
|
Re: Humanizovanje PC mixa i produkcije
Momci, da ne odemo u offtopic, a opet da ne ostanem "neshvacen"... Tj. nije to ni vazno, ali na pochetku ovog threada niko nije pomenuo kvantizacije ili bilo sta u MIDI domenu! Prema tome, ne zelim da iko ovde izvrce moje rechi! OK?
Evo kratkog "refresha" s pocetka threada: Prakticno savet/ pitanje: kako preprodukciju, produkciju i uopste kompletnu zvucnu sliku dobijenu na kompu gde su vecinom koristeni virtualni istrumenti humanizovati? NPR, jedan lik mi je rekao da se ceo mix snimi u jednom trenutku analogno i da ga ponovo obradjujem digitalno!
Koliko tu ima logike raditi destrukciju snimka? I da li mislite da to vazi i za vokal? Ili njega ne treba dirati, jer je prosao kroz dobar mic i pre-amp?
Mislim da sam u svojim odgovorima bio prilicno jasan, bar koliko i postavljeno pitanje Defragmenta. Iako pojam "HUMANIZACIJA" ne poznaje niko, tj. ne koristi ga u poslu, cak i od mojih starijih kolega, pa i u inostranstvu, pokusao sam da ga protumachim... Haaa, jasno je naravno, ali je cista budalastina! Zato sam ga i koristio pod navodnicima! MOGLI se upustio u pricu o trakama, Magneto plugu itd. Ja sam samo malo "izdetaljisao" sam proces "utopljavanja", pravog analognog, kako je neko ovde rekao! A sa istim se srecem svakodnevno...
@Submaster, Shiva... Ovde se ne radi o tome ko je pametniji... vi ili ja, vec o odgovoru na postavljeno pitanje, zato, cemu lupetanje oko MIDI-ja, kad je momak opet pitao konkretnu stvar? Ne quote-ujte moju rechenicu, ukoliko je u pitanju lozenje oko, vama vrlo jasnog, MIDI gradiva! Ovde se o tome nije radilo! Dakle, ne pricajte o kvantizaciji, ako razgovaramo o bacanju na 1" 2 kanala traku, tj. o eventualnim "simulacijama" iste!
@DEFRAGMENT... Sve su to "simulacije" necega vec postojeceg, hardverskog... Ali sigurno, kao sto ima losih ima i dobrih simulacija! Nadji nesto sto ti odgovara, prekopaj malo svoje plugove! Probaj neki lep kompresor za pocetak, proceni da li ti radi! Ponavljam, ja ne mogu da pronadjem nesto sto radi kao prava, ozbiljna analogija... Nazalost!
Pozdrav!
|
|
|