View Single Post
Old 06-06-2006, 11:34 AM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

slazem se, bice da je to stvar ukusa. Ja vec imam ns10, pa su mi supermee iekako pomogli u resavanju pitanja u donjem delu spektra. Jedan dan posle zavrsetka mixeva, ja sam pun utisaka slusao bm15a, i mogu da potvrdim da su slicni sa mackijima, samo mi se cini da ipak imaju lepse i detaljnije midlove i visoke. Doduse, takodje mogu da potvrdim ranije price sa foruma, da Dynaudio generalno "slepljuje" odnosno ulepsava zvuk, neke strane produkcije koje sam koristio kao reference za superMee, a koje izmedju sebe imaju podosta razlike, na Dynaudio ne stices taj utisak. To isto vazi i za moje radove, za koje tacno znam u cemu su losi, na Bm15a su mi delovali mnogoo lepse, sto me brine i prilicno nervira. Boggijevi zvucnici su mi nepogresivo potvrdjivali sve moje sumnje i "bolna" mesta, dok bi me bm15 malo anestezirao.. Ali, mislim da nisam prvi koji je to primetio.
I jos jedan komentar, ranije sam pitao za utiske za 8030, mogu vam sam sada reci da su prilicno translatorni, osim u domenu najdubljih frkvencija (ispod 80), i da se jako lepo prenose na televiziju - imao sam ovih dana dosta prilike da mixam za TV i zadovoljan sam! Naravno, nisu previse detaljni, ali ukupni balans je sasvim pristojan.
Arthur is offline   Reply With Quote