Malo sam googlao taj mikser. Nema previse detaljnih informacija o njemu. Naletio sam na jedan forum gdje ga pozitivno ocjenjuju (
http://www.cybernetic-broadcasting.n...c.php?id=12237)
Mislim da u tvom setupu definitivno mikser moze donijeti puno. Kad vec imas relativno dobru karticu s 10 i/o, s mikserom mozes dobiti deset kanala snimanja (tj. deset mic predpojacala), i dijelomicno analogno miksanje. Vjeruj mi da je razlika velika kad posaljes kanale ili grupe kanala van na analogni mikser. Za pocetak, imas analogni summing. Zatim imas analogni eq koji uglavnom bolje lezi u miks od plug-inova (osim onih fakat dobrih EQ pluginova ali oni trose previse procesora pa ih ionako ne mozes stavljat na svaku traku). Prema ovome sto citam, taj Studiomaster ima engleski EQ. To su mekani, siroki EQovi. Meni najdrazi tip zvuka jer izvlaci malo onog silky karaktera. Nisu bas za precizna rezanja problematicnih frekvencija, vise su za koloraciju. Ali to rade jako dobro jer sve fino legne u miks.
U kategoriji tih malih miksera se mozda ne isplati bacati lovu na ove male moderne mikserice koji stanu u ruksak a imaju 16 kanala. One tipa behringer, alto i slicne koji su bazirani na chipovima. Oni jedva prodju u prostorijama za probe bendova! Ali zato one stare krame iz sedamdesetih godina koje su "diskretne" (znaci nemaju logicke chipove nego su sklopovi sastavljeni od tranzistora, kondenzatora, dioda i slicnih komponenti koje operiraju samo s promjenama napona) mogu dati jednu finu dimenziju zvuku iz kompjutera. Mogu malo ofarbati signal iz kompa i miksu dati malo dimenzije (dobra stereo separacija i dinamika). Naravno to sad ovisi od modela do modela. Konkretno ovaj studiomaster mi se cini dobar po onome sto pisu o njemu. E sad, ako ti je bitno kako mikser izgleda onda se s tim starim kramama neces bas ponositi jer ne izgledaju bas reprezentativno kad ti netko dodje u studio, ali zato se cuje razlika!