View Single Post
Old 03-06-2006, 11:14 PM   #19
Talino
Banned

Talino's Avatar

Default Moje vidjenje minulog festivala Vrnjacka Banja 2006

Majstor Ivan (naš Studiotonac) je dobio nagradu za najbolji aranžman, po meni sasvim opravdano. Ivane moje čestitke.

Ivan!!! Ivan!!! Ivan!!!

Čestitke i ovoj curi koja je pjevala tu pjesmu... jedna od najboljih riba od svih na ovom festivalu (uz onu plavušu Sotirović... blago majci koja je rodila jednu i drugu).

Moje stručne i profesionalne percepcije ni ovaj put nisu zakazale pa se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam Ivanu još tokom samog izvodjenja pjesama poslao sms da sam potpuno siguran da će pobjediti pjesma "Andjela" koju je napisao Bane Opačić (Aranžman, D. Šetina) a pjeva onaj mali Andjelković sa Granda. Sladak mali (blago njegovom tati)

Moje čestitke i Tillcu.. brate imao si finu kompoziciju, ne mogu vjerovati da ona nije prošla baš do onih visina gdje je prošla recimo ona strava crnka što je pjevala na engleskom i dobila neku nagradu hit leta... hit vr. banje.... ili tako nešto. Možda je to dobila na pojavu (blago i njenoj mami).

Marija Šerifović je (i to ne prvi put!!) samu sebe izblamirala i svela na nivo seljanke. Nakon što su joj na bini dali nagradu za najbolju interpretaciju, ona je popljuvala sam festival i rekla, citat: "Marija više nikada neće učestvovati na festivalima na kojima se propozicije mijenjaju iz minuta u minut.". wowwwwww! Nadam se da će je na nekom sledećem festivalu kandidovati za Oskara i Nobelovu nagradu, kako ne bi pljuvala festival na kojem učestvuje samo zato što nije apsolutni pobjednik. Iskreno pjesma joj je u odnosu na ovu pobjedničku zaostala za minimum 20 klasa, u svakom pogledu, a po meni ovaj mali sa granda što je pobijedio i imao je bolju interpretaciju od nje, i ne samo on. Neko je opasno naložio da ona unaprijed pobjedjuje... Mogla je osim toga i malo da se dotjera za binu jer se valjda i izgled pomalo računa kod ukupnog utiska... vjerujte imao sam utisak da je Marija nastupila u opancima, frizura na juriš, kao da joj je kineska perarda pukla na glavu, a hod ko u Tajsona... mislim... i ona se žali?!? :o A ovo nije prvi put da napada pestival na kome učestvuje a ne pobjedjuje. Isto je uradila i prije 2. godine kad su "No Name" pobijedili sa "Tamo ljubavi..." i otišli na evroviziju. Pljuvala je tada po žiriju a za njihovu stvar je kazala da "neće zauzeti ni predzadnje mjesto" i da "ako se to desi onda će za njih to biti veliki uspjeh"... eto tako je rekla na pinku. Momci su čini mi se ipak bili tamo peti, znači solidan uspjeh, i imali su ljepšu stvar od njenog pretjeranog improvizovanja... i gdje treba i gdje ne treba.

Slatke su mi bile one metalkice, Oggy jesi ono ti radio? Ako jesi pozdravi ih od mene bile su pravi šećeri, posebno ona crnkica glavna... Moje čestitke za zvuk!

Jel može neko da mi kaže - ko je Mare?! vidim da je radio lom pjesama za ovaj festival. Fino radi aranžmane ali kako sam ja mogao čuti, većina vokala kojima je on radio a nastupili su - debelo su falširali! To već pomalo ulazi u domen morala... šta mislite koliko je moralno opravdano da se vokal-antitalentima picani glas antaresom i sl. softverima, da bi samo prošli na kvalifikacijama za učešće, a onda se tokom samog festivala pokaže da nisu ni za šumu? (ne mislim konkretno na Maretove vokale - čuo sam par drugih, nisam im imena popamtio, ali mi je u stomaku ostao utisak debelog razočarenja što ne postoji neka predkontrola za prolaz u takmičenje, nego svaka šuša tu prodje, samo ako da kintu... "money-religion is more shit).

I na kraju da iskritikujem one sa ovog foruma koji su znali i mogli su, a nisu dali obavijest mjesec, dva ranije da se ovaj festival u Banji sprema... Jel su se to plašili konkurencije, ili šta je u pitanju? Ja recimo (a sigurno i mnogi drugi) pojma nisam imao o tome a prijavio bih se. Imao bih svakako pjesme koje su u odnosu na veću polovinu ovog šljama što sam nočas čuo, jednom riječju - umjetnost. Mislim da imam pravo na ovu kritiku jer sam ja, za festival Stari grad 2005 ovdje nekoliko mjeseci ranije dao obavijest, pozivao ljude i privatno, molio admina Rua da topic stavi sticky kako bi ga svi ovdje vidjeli... a ovdje sve neki ćutljivi majstori, čak se sjećam da je Mogli bio pitao jednom za adresu na koju se može prijaviti za noćašnji festival i izgleda da niko živi od onih koji su znali nije htio da mu to kaže, pa je valjda zbog toga i poslao prijavu na nepostojeću beogradsku adresu.

Još jednom čestitke Ivanu na veoma slatkoj džezijani, Tillcu na coll kompoziciji, Oggiju na iznenadljivosti nastupa onih ribica čemu je svakako zvuk doprinio, i svima koji su saradjivali na pjesmi "Andjela" koja je sasvim hladno odnijela grand prix. I ponovljene kritike za sve koji su mogli dati obavijest na rumskom o pripremi ovog festivala a nisu to učinili.

Mislim da se treba usprotiviti svim pokušajima monopolizacije ovakvih festivala i uspostavljanju neke vrste muzičke mafije. Jes da su pare bile velike, ali ne treba biti gladan i umanjivati šanse nekom boljem da možda uzme novčani kolač... To šteti umjetnosti koju svi mi u manjoj ili većoj mjeri težimo da distignemo. Šteti imidžu nas samih, kao ljudi i kao umjetnika!

Last edited by Talino; 04-06-2006 at 03:44 AM. Reason: dopuna misli...
Talino is offline   Reply With Quote