Quote:
Originally Posted by Talino
nisam to znao, hvala! Ja sam shvatio da je glue (lijepilo) upravo opcija da vežeš parčiće trake u cjelinu a Sonarov "Bounce to clip" je opcija kad imaš parčiče u jednoj traci (audio ili midi nije bitno) pa ih želiš zalijepiti u jednu veliku cjelinu. Možeš li ukratko objasniti razliku?
|
I Nintendo i Sonar imaju Bounce to clip koji sve sitne wavove fizicki spaja u jednu traku i od svih zaista i u pravom smislu pravi jedan wav fajl, a eventualno izbaceni deo usnimka trajno skida (nema vise razvlacenja mishem u smislu "otkrivanja" skinutog dela trake i sl.), dok glue to radi fiktivno, i dalje baratajuci sa vise wav-ova, tacnije koristeci trake onako kako su snimljene...
Usput, taj Sonar uopste nije los... radio sam u verziji 9 (ili tao nesto bese), 2 i 2.2 XL, 3 i nesto vrlo malo 4... Na SX-u sam od verzije 2, sada radim u Nuendo 3.2.
O svemu ostalom moze da se diskutuje, ali VST podrska i ASIO protokol su na strani Steinberga... Dakle, za mene je prica o sequntzerima resena za duuuuuugo vremena...
Probao sam i Logic 5.5.1.... nije los verovatno, ali je za danasnje vreme zastareo, a i tada mi se nije dopao interface (sto je stvar navike), a to je poslednja verzija koja radi na PC-u...
Silom prilika sam nedavno odradjivao neki poslic na Digi 001 i neki stari ProTools... 6.nesto... ne secam se.... ali se odlicno secam da, pored toga sto je operisan od midi funkcija i sto nema freeze FX, nema ni kompenzaciju latencije!!! Katastrofa!!! Kod verzije 7 pa navise je to valjda reseno, ali rad na starom PT-u je muka teska...