View Single Post
Old 02-06-2006, 04:00 AM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Glass master, DDP

Quote:
Originally Posted by Dushan_S

Jako malo komada softwarea podržava DDP, recimo Gear program za windows ali koliko znam on nema sve opcije koje imaju neki drugi programi. On takođe i omogućuje da se ISO image završenog diska prebaci direktno u DDP, pa je teoretski moguće "Upisati" masterovan disk u ISO fajl umesto na CD pa ga onda pretvoriti u DDP putem Gear-a. Komplikovano.
U svakom slučaju najsigurnija varijanta jbi bila investicija u Sonic Solution karticu sa kojom ide i njihov software, mada to nije mala investicija, i ovde nikog ne zanima da li mu je ovakav ili onakav glas master, glavno da se plati što manje...nažalost.
E sad citam ovaj tvoj post...Ja sam audio project pretvorio u DDP putem GEAR PRO Mastering Edition v.7.01....E sad da li sam pogresio...sta i kako???
Zapravo u mastering menu-u postoji opcija "Convert Gear Project to DDP image" i ja sam projekat audio cd-a konvertovao u DDP image.Sta sam ja uradio ako time nisam stvorio te potrebne DDP fileove za glass master????

EDIT:Evo sta mi je nastalo u folderu gde sam snimio DDP image foldera...mislim file-ovi sa kakvim imenima:

Name: CD text Size: 1kb Type: BIN File
Name: IMAGE1 Size: 84,592kb Type: DAT File
Name: DDPID Size: 1kb Type: File
Name: DDPMS Size: 1kb Type: File
Name: PQDESCR Size: 1kb Type: File
Name: CHEKSUM Size: 1kb Type: Text Document
Name: gear Size: 2kb Type:Text Document...

Nadam se da je ovo moje malo istrazivanje nesto pomoglo i meni i drugima...E sad treba da se nadje neko pametniji od mene i ko zna oko tog DDP-a da potvrdi da je ovo sto sam uradio to to ili da kaze da sam se dzabe patio celu noc oko ovoga
Pozdrav

Last edited by Jan; 02-06-2006 at 04:32 AM.
Jan is offline   Reply With Quote