View Single Post
Old 01-06-2006, 05:03 PM   #97
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Quote:
Originally Posted by Oggy
Hahaha...

Kriza na zapadu, mora da se nabaci koja "tezgica"... ?

Bilo bi mi izuzetno drago kada bi precizirao svoje kritike, barem izrecene javno, kako bi mi znali sta da ispravimo. Ipak ovo nije London...
Cak mi se ni onaj London u Londonu nije cinio bas kao London...

Ej, nego bez zezanja, "pogresan bubanj" je neprihvatljiv termin (koliko i "pogresan zivot", "pogresna emocija"...) dok ne znamo sta je pogresno u tom bubnju. Sta je to u balansu instrumenata sto "nije bas najbolje" i sta je to sto ce Defragmenta "pribliziti" "daljini"?

Ja kada dobronamerno dajem kritike, ja tacno kazem sta ne valja, da bi taj neko to mogao da koriguje. Ako postoji tako nesto u ovom slucaju, molio bih vas da mi na to ukazete, ali konkretno, bez filozofije, mudrovanja ili raznih "prigodnih" epiteta koji bi okarakterisali tudj rad ( u negativnom kontekstu), a nista drugo ne rekli...
E ova danasnja omladina....! misle da sve znaju...Samo o kakvoj tezgi pricas?? Ja samo zelim da pomognem i dam konstruktivan savet ako cujem da negde ima nekog potencijala!! Ja ne nameravam nikome da uzimam posao, jer: 1) mnogo sam skup za nase uslove, 2) radim samo sa disko kucama.

A to sto vec 20 godina sviram bubnjeve, a i programiram ih od 1983 - kad vecina "producenata" na ovom forumu nije znala ni svetlo da upali, niti sto sam radio na preko 150 ploca koje su se sve zajedno prodale u preko 9 miliona sirom sveta...pa valjda sam uspeo nesto da naucim do sad??!

Moj studio je u jednom kompleksu gde su jos 5 drugih producenata, i jedan veliki komercijalni studio i stalno se tu nesto radi. Dolaze A&R ljudi iz svih kuca, artisti, (od Stinga, Tom Jones-a, Craig Davida, Neptunes...ti kazi - oni su bili ovde (sto bi rekli...)..Ja sam tu non stop, u tom poslu, sa tim ljudima, nagledao sam se i naslusao svega i svacega za ovih 20 godina..i kad kazem nesto, onda znam da ce ti i ti isti ljudi ISTO TO RECI!!

Batali sujetu! Najveca je stvar, kad dobijes kritiku ili kad ti vrate nesto (miks ili remiks), a ti poslusas kometare i popravis sve, pa doneses novi miks sutradan, ili za par sati (zavisi koliko vremena dobijes!!) a onda se svi sloze da je mega! Umesto da pocnes da objasnjavas:" znate JA mislim da je sve koma, to su MOJI aranzmani, MOJI bubnjevi itd..."
Odmah ce ti se zahvaliti i pozvati nekog drugog - takav stav nije profesionalan!

Vrlo je vazno (u ovom poslu) kad te neko iz industrije zove da uradis nesto da on zna da moze da se osloni na tebe da ce krajnji rezultat da bude dobar kao i svi prethodni koje ti je dao ili koje si uradio!

Koliko god da si talentovan, u muzickom poslu , politika i dobri odnosi sa ljudima su isto toliko vazni!! Sta ti vredi sto si koma, kad sedis kuci i niko ne razume tvoje radove ili ne zna za tebe???

toliko...

MUDROLOG...eh?
DaBear is offline   Reply With Quote