View Single Post
Old 01-06-2006, 10:55 AM   #5
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Humanizovanje PC mixa i produkcije

Quote:
Originally Posted by Mogli
Moguce je da si ti radio na takav nacin, ali igrom slucaja, licno sam upoznat sa rezultatima takvih napora........... Kada se analogni signal, konkretno vokala, prebaci u digitalni, ti ga onda kao digitalni zapis prebacujes na traku i tada je, naravno, doslo do konverzije u analogni, a zatim ga ponovo prebacujes u digitalni da bi ga tamo naknadno editovao, a onda ga ponovo prebacujes u analogni da bi ga izbacio kao finalni produkt!............ Ne cini li ti se da da se sa takvim postupkom pomalo unistava zvucna slika?......AD/DA konvertori u tom slucaju moraju da budu externi i da kostaju par hiljada eura! :o
Niko ne pricha o tolikim konverzijama... Ja pilot matricu bacam na traku... Otari MX80 2" 24 kanala... Svi vokali se snime, bace se na komp preko konvertera, gde se i edituju... Nista se vise ne vraca nazad na Tape... A finalni miks se radi analogno, ali ne sa trake, vec iz kompa, na analognom stolu ( do sada TRIDENT 80B, a od jula, nadam se sve na SSL-u )... Planiramo da do kraja ove godine ili poocetkom sledece u JRF upgrade-ujemo STUDER A800 mkIII sa 1" 8 kanal na 1" 2 kanala... Takvu mashinu ima Bob Ludwig u Gatewayu, e tu vec nema zime oko konverzija... Makar i 5, jer je zapis toliko gust da je sve ostalo smeshno... Saturacija precizna, izrazena a opet, po pitanju dinamike nenadjebiva. Kazem, to je plan za sada... Polako. Tu cemo stati po pitanju analogije, tj. trake! Pricham o Mixdown Mashini, naravno!

Mislim, sve je stvar navike i tripa. Ali kao sto vec rekoh, podrazumeva se da je ceo lanac TOP!!!

Polako, moj jos nije sastavljen do kraja, ali uskoro ce biti... Od kabla do stola! Ali kazem, cak i jeftinije varijante daju bolju separaciju, ali ako se ima uslova, ako je sve top, kombinacija skupe digitalije i skupe analogije je jedini bingo... I jedina mogucnost, realno...

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote