Quote:
Originally Posted by Mogli
Medjutim, najveci problem sa recimo vokalom, bi dosao tek kada bi ga analogno snimljenog vratio u digitalni oblik - tada bi traka svojim istezanjem izmenila BPM i bilo bi problema uklapanja istog tog vokala sa tajmingom ostalog digitalnog projekta! Mnogo je ekonomicnija varijanta uzeti neki od plug-inova, poput Magneto i odraditi simulaciju trake.
|
Kako to da ja te stvari ne primecujem, a vec 7 godina sve snimam iskljuchivoi na traku??? Ok, ima sitnih razilazenja, ali bar je na vokalu to lako sanirati!!! Mislim, mi bas sve snimamo analogno, a po pitanju Magneta... Teshko da traka tako zvuchi!!!
Sto se tice originalnog pitanja, finalni digitalni snimak moze dobiti dimenziju vishe, ali samo ako je sve jako konkretno smiksano, bacanjem na traku, ali bar na 1/2" 2 kanala, ili "proterivanjem kroz neku skupu analogiju (kompresor, limiter...) ili bar neki EQ izrazenog "karaktera"...
Ali ljudi u svetu svoje digitalne mikseve salju na mastering i tek u tom segmentu ih eventualno "analogno oplemenjuju".
Sve je stvar ukusa, ali po meni je digitalija i dalje daleko od skupe analogije!!! A ova pricha vazi samo za tu "skuplju" kategoriju "HUMANIZATORA"!
Pozdrav...