View Single Post
Old 31-05-2006, 11:34 AM   #86
Defragment
Member

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Quote:
Originally Posted by LACKY
Prijatelju pustio si pesmu da ljudi prokomentarisu.I onda vec 10 postova se svadjas sa ljudima oko njhovog utiska. Pri tome pricas samo o produkciji koju (koliko sam shvatio) uzgred nisi ni radio!
I sto se tice samog snimka i mixa to zvuci jako dobro!
Mislim, sta ti nudis Oggy-evu produkciju ili svoju muziku?
Vidi, ovako!

Prvo Oggy je ceo dan bio na putu pa sam ja imao malo drcniji odbrambeni stav i u njegovo ime.

A sto se tice produkcije nije istina da je nisam i ja radio:

prvo biranje svih farbi i manira u aranzmanu je isto deo produkcije, a to je 99% moj posao i udeo. Ognjen uskace samo kad nesto ne valja (kick tanak, bass mutan i sl) i kad u aranzmanu ima viska ili manjka. Ali cak ni to ne radi bez da se ja slozim jer ima puno respekta i prema meni kao autoru a mislim i da poshtuje moj osecaj kako zelim da muzika zvuci konacno. Cak i moja ogranicenja su mu potpuno jasna. Tu je uvek pun dobrih saveta. Mada on nije mali da ne ume da se brani, ja isto osecam da nije fer da neko tako ostro terminoloski karakterise njegov rad.

Ja sam 100%prisutan i konsultovan kad se radi mix i Ognjen me uvek pita za, a i ja sam trazim nivoe, moram da se slozim oko njegovog izbora efekata, ja trazim dilej kazem mu kako bih ja to da svira pa ako se bas ne slaze iz tehnickih razloga, ja ga poslusam.

Fino podesavanje nivoa i mastering je 99% Ognjen. Kod masteringa se moje misljenje pita ali je presudno Oggyjevo znanje!

Zakljucak, braneci produkciju, branim velikim delom i sebe.

Nego ti imas, koliko znam veliko iskustvo sto se tice mixa, pa kako tebi zvuci mix?

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Defragment is offline   Reply With Quote