View Single Post
Old 31-05-2006, 10:31 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Tako sam ja nesto i mislio da si hteo da kazes, otuda spustam tenziju u topic- u ceo dan

Da ne ispadne sada da pricam umesto Duleta, ali mogu da ispricam bas o tom vokalu iz moje perspektive.
Dakle, pesma je (mislim da je i Dule to negde spomenuo) angazovana i kao takva ima, osim puke "estetike", cilj da opeva dramu o zavisnosti od droge.
Vokal smo mogli da snimimo na razlicite nacine i ja sam mogao da ga "utegnem" i intonativno i dikcijski i interpretativno da "puca", ali smo u jednom trenutku kapirali da to nije ono sto bi "ispricalo pricu". Trebala nam je doza iritantnosti, patine, ocaja...
Otuda nestiman vokal, otuda nikotinsko grgoljanje i sve stvari koje u mainstream produkciji gledam da iskontrolisem ili suzbijem. Otuda onaj ruzni kick i preglasan hor (koji su meni na prvo slusanje estetski zasmetali, ali sam skapiravsi pricu na kraju odbio da ih izbacim). Takodje temice koje su u momentima banalne iz strejt perspektive, uopste ne izgledaju tako kad se "ubacis u glavu" nekoga ko se nalazi u momentu teske krize. To su bas te misli koje svima sa strane izgledaju banalno i smesno, ludo, idiotski, a tom "nekom" su sve u tom momentu.
Pesma je inace i posvecena Dusanovom bliskom prijatelju.
Znaci, nasuprot svakodnevnom komercijalnom nacinu razmisljanja, koji mi je uglavnom aktuelan vecinom mog radnog vremena, ovde sam dao sebi oduska (Dule nije, posto on inace samo tako i radi) i odlucio se za jedan potpuni artisticki i nekonvencionalni pristup stvari.
Definitivno pesma izaziva oprecne emocije i sama ova kilometarska debata govori u prilog tome da ipak ima o cemu da se prica.
Naravno da znam da je hor preglasan i naravno da je onaj kick gadan, ali to je upravo i trebalo da se desi.
Sto rece Dule: "ne mogu ja da pravim A1, kad su se meni ceo zivot svidjale "b" strane"

Nadam se da smo sve jasniji i jasniji

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote