View Single Post
Old 30-05-2006, 11:08 PM   #83
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Shta posedujete od vijura?

Quote:
Originally Posted by relis
Ne slazem se u potpunosti. Ako su oni krucialni zvukovi (bas, udaraljke..) uzeti odnekud drugdje, onda se slazem da upotrebom analognog zvuka za npr. jedan arpeggio neces dobiti nista, izgubit ce se. Ali analogni bas ce se poznati u pjesmi, kick takodjer itd., i tada se osjeti razlika.
Ajde malo logike. Razmisli ?ta ti ostane od analognog kicka koji recimo zbog nesavr?enih komponenti u njemu ima varijaciju amplitude npr 1dB, a provlači? ga kroz kompresor -6dB 3:1. Mislim, budimo realni... kako mo?e? saznati / dokazati dali je takav kick ikada nepravilno oscilirao u domeni snage? Ako pak pričamo o modulaciji pitcha, ok, to več istrenirano uho mo?e uhvatiti, ali tu ima? drugi problem ... ?anr muzike. Koja pjesma ima da samo kick lupa 5 minuta bez ičeg drugog? Uvjek je u pozadini neki bass, zar ne? Barem u onim "modernim lupalicama 4 on the floor" na koje sam ja mislio.

?to se tiče ostala dva syntha koje sam spomenuo, tipa MS-20 ili SH-101, ja neznam koliko si dugo radio na SH. Za primjerice SH-02 na kojem sam se zabavljao neko vrijeme, ?to se njegove boje tiće, to 90% pokrije? sa softwareom. Jedina iznimka je opako jak filter na njemu kao i na SH-101. Uređaj bez problema rezonira prozore, vrata na kraju hodnika, tanjure i sl. Sa softwareom to jo? nisam ba? uspio. Ali to su ipak ekstremi. Ako uzme? jednu prosječnu pjesmu koja se vrti na radiu, na jednom prosječnom akustičkom sustavu, mislim da je jako te?ko pronaći razliku. Evo na to konkretno sam ja mislio. Nebih htio da me krivo shvat?. Ja svoju Korg Deltu nemam namjere prodavati.
Don Solaris is offline   Reply With Quote