View Single Post
Old 29-05-2006, 11:08 AM   #22
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Sto se tice engleskog...

[quote=Defragment]

posle dugo vremena u muzickom "bizznisu" (prvu plocu izdao kod nas 1981 - a u Engleskoj 1994) mogu da vam kazem da ovde SKORO NIKAD ne potpisuju projekte preko demo snimka!! U ovim vremenima kad se muzicki biznis menja konstantno, skoro nista se ne potpisuje. Labels vise ne ulazu ni blizu kao pre 10 godina!!! Nista se ne potpisuje, malte ne! Oni cekaju da TI sam napravis BUZZ, da uradis promociju po klubovima (odstampas sam 1000 vinila, /CD-a) posaljes/podelih DJ-ima, uradis novine, promociju po web-u , PA ONDA AKO PESMA ZAZIVI po klubovima, internetu i novinama...itd oni ulaze sa kintom !!!! Pre 3-4 godine su se i prodavale white labels (vinili za DJ-e) a sad ni to ne ide...pre su davali po ?2.000 -3.000 avans za dance single a danas ako dobije ?200 da se sutiras u dupe od srece!! A album projekti su tako retki da to nije normalno...On-line labels ne ulazu nista, ne daju avans pa ako se nesto proda proslede ti tvoje penije!! Da li ste znali da iTunes (koji je prodao 1 bilion pesama on line) placa autore 4penija po pesmi !!?? (1400 penija je 1 Euro) pa onda vidi koliko treba da prdas downloada!!! Ovde se sad vise prodaju ring tonovi nego singlovi!! ziva istina....Toliko sam se nagledao i naslusao raznih projekata koji su cak i bili potpisani pa nikad nisu objavljeni a kamo li onih koji nisu nikad ni bili potpisani iako su bili mEGA!! sve u svemu, jako je tesko da se bilo sta uradi trenutno...
DaBear is offline   Reply With Quote