View Single Post
Old 28-05-2006, 12:23 PM   #7
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Materijalli koji apsorbuju zvuk, recimo od...

Sećam se da sam naleteo na neke tipove koji su radili gluva kući?ta za komp. Naravno kući?ta nisu jeftina, ali mo?e? da ukrade? ideju. Kući?te je oblo?eno sa unutra?nje strane tanjim slojem izolacije, a mislim da su neki delovi i od drveta. U svakom slučaju stoji i to da ako ima? veliku buku od ventilatora u kući?tu, razmisli o tome za?to je velika buka. Ja imam samo dva ventilatora, onaj na procesoru i naknadno sam dodao kod hard diskova jer su tri komada, mada mo?da i to ne mora. Znači mo?e? poraditi na maloj custom-izaciji postojećeg kući?ta. Mislim da su tipovi re?ili izlazni ventilator od napajanja tako ?to posle njega ide tunel pod uglom od 90% koji je takođe sa unutra?nje strane oblo?en izolacionim materijalom. Znači umesto da obla?e? donji deo stola oblo?i sam kompjuter, mo?da bi ti i oblaganje metalnog kući?ta tanjim slojem materijala pomoglo, jer dobar deo buke ide od rezonanci koje se prenose na kući?te samo, tj ono pojačava buku. Konačno zavisi i koji CPU ima?, ja sam uzeo Atlona 64 XP, ba? zbog niske radne temperature tako da ne mora da se napiči ventilator.
Dushan_S is offline   Reply With Quote