Quote:
Originally Posted by Adi
Pozdrav,
Imam samo jednu prostoriju koja mi je sve i svo snimanje se u njoj desava, dakle home recording varijanta, i trebam utisati rad kompijutera, ventilatori prave buku. Naravno osim izbacivanja ventilatora i zamene sa pasivnim hladjenjem, sto nije uvek moguce, interesuje me kojim bi materijalom mogao obloziti donji deo stola gde mi se nalazi kompijuter, materijal koji bi upijao takvu vrstu sumova. Da li ima nesto prakticno za tako nesto kod nas, ili alternativno resenje ili bilo koji koristan savet osim, premesti kompijuter ili smanji broj ventilatora sto i sam znam. Video sam na jednom sajtu tako nesto ali nisam skopcao o kom materijalu se radi a pogotovu da li ga ima kod nas, post je Britanski sajt.
Evo linka na sta mislim. Inace link je veoma zanimljiv za one koji zele da dizajniraju sebi studio itd... http://www.ethanwiner.com/acoustics.html#top
Pozdrav 
|
Sve sto vidis na tom sajtu (taj link imas na vise mesta po Forumu) a da je apsorpcioni materijal za upijanje sumova kompjutera, zameni sa Azmafonom, debljinu proceni sam, eksperimentom, i prema ukusu...
Azmafon je na bazi pamuka, nije stetan po zdravlje, i treba ga koristiti za sve male akcije koje ga ne zahtevaju u velikim kolicinama, posto je skuplji od staklene/mineralne vune za istu zapreminu.
Inace, ubuduce, da bi mogli da znamo sta da ti preporucimo, navedi lokaciju gde zivis, jer moze lako i Azmafon da ti bude "nedostupan", ali zato moze nesto drugo....
pozdrav
bogi