View Single Post
Old 26-05-2006, 09:23 PM   #30
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Gibonni - Unza Fibre

Album JE odlichan!

Istina je da mu se neke fraze vech ponavljaju, istina je da kopira Stinga, a dodao bih i da me aranzhmanima i atmosferom mjestimichno podsjecha i na Balashevecha. Isto tako je istina da svatko ima svoje uzore, i ako je posudjivanje od njih sastavni dio glazbenog odrastanja... neka je. Meni ne smeta.

Pjesme su na prvo slushanje srednja zhalost, ali takav sam dojam imao i na prvo slushanje "Mirakula" i "Ljudi i zviri"... Vjerujem da che i neke stvari s ovog albuma "sjest" naknadno... kad ove dobre vech pomalo dosade

Instrumentalna maneshtra mi apsolutno ne smeta. Iako mi se sere od usne harmonike i harmonika opchenito imam dojam da je sharolikost instrumenata i njihove neobichne kombinacije takodjer iskorak prema manje konvencionalnim aranzhmanima. Bolje da zvuchi chudno nego predvidivo. Mozhda do sljedecheg albuma apsolvira do kraja ovu tehniku pa uspije poput Stinga u "Fill her up" iskombinirati country, gospel i jazz u nekoj mediteranskoj varijanti sa orjentalnom dionicom umjesto gospela i blues-om umjesto country-a. A mozhda i ne. Uglavnom, super da se netko kod nas ugleda na Stinga, jer u zadnje vrijeme se svi pretezhno ugledaju na folk istok.

btw: Vlatko radi s njim vech nekoliko albuma pa je ta suradnja vech poslovichna. No Bare mu definitivno nie trebao. Tip se toliko raskantao da je zhena umrla pored njega a on jadan nie ni primjetio. Ne vidim otkud na sceni prostora za takve tipove i koja je to poruka koju on donosi svojom pojavom.

Zhenski "don't give up" vokal je dosta kuruza, ali pjevachica je amerikanka i vrlo cjenjena pa je lako moguche gost u funkciji promocije.

Ostatak muzichara... top of the pops. Nemam zamjerki.

Produkcija... definitivno rijetko dobra za nashe pojmove. Ma shto god tko rekao o tome.