View Single Post
Old 26-05-2006, 08:58 PM   #43
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: VOVOX kablovi, fenomenalno!!!

Quote:
Originally Posted by slowstar
...Puna mi soba raznih MIDI modula, sintova i samplera, i ja se tako odlucim da jednog dana zamenim sve pojedinacne (nebalansirane, naravno) kablove od modula i sintova, marke "Klotz" plave boje (natpis na njima necitak)
za "MOGAMI" model 2934 16 kanala "snake" na koje sam licno zaletovao Neutrik konektore....
RAZLIKA DRASTICNA!!!!!! Iako je u pitanju "linijski" nivo, pustio sa kompjutera isti mix, i prenerazio se prisutnoscu, "punchom" i brzinom celog mixa...
Samo koliko da istaknem da uopste nije svejedno kakvi se kablovi koriste, narocito kada se radi o signalu visoke impedanse i malog nivoa, kakav je naprimer signal iz pasivnih magneta gitara i bass gitara.
Steta sto na licu mesta (u Las Vegasu, U.S.A.) nisam uspeo da nagovorim nijednog od dvojice prisutnih gitarista, inace mohjih drugara da daju bednih 56 $ za 6 metara kabla sa dzekovima firme "Mogami", a jedan od njih je 'ladno dao 250 - 300 $ za neki sumnjivi "no name" gitarski processor, a svira na kablu koji izgleda kao sa kineske pijace...
nisam siguran zasto si mene kvotao u ovom monologu ali samo da kazem da se dijelom slazem (i sam sviram gitaru)... ali zaboravljas da je mikrofonski signal jaci od gitarskog i niske impedancije...

kvalitetan kabel - da
muda pod bubrege - ne hvala