View Single Post
Old 26-05-2006, 02:45 AM   #24
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Gibonni - Unza Fibre

Quote:
Što se tiče gostiju, ne razumem tačno gostovanje pevača u prvoj pesmi. Ja doduše ne znam ko je čovek, ali na momente nisam siguran u stabilnost njegove intonacije, a još ima ozbiljnu govornu manu, ne ume izgovarati kvačice. Potpuno me izbacio iz tripa kad je počeo pevati, ne sviđa mi se nimalo.
Čovjek se zove Goran Bare. On je genijalac svoje vrste i ikona hrvatskog rocka devdesetih.

Inače je poznat u radu sa bandom Majke.
Čovjek je u zivotu prosao sve i svasta, tezak je narkoman,zena mu umrla mislim od overdosea itd.
No uglavnom ubjedljivo najjaci tekstopisac u hr rocku. Za mene.
Vokal, izuzetan. Kultna osoba hrvatske scene.

Quote:
Pevačica koja je gost, peva najbesmisleniji komadić teksta ikad. Ne razumem, dovedeš nekog da ti peva i onda mu kažeš da otpeva "Don't give up, everything's going to be all right"? Em je frazetina, em nije sasvim u kontekstu (inače vrlo dobrog) teksta. Ni druga implementacija engleskog sa "This is the end my friend" mi nije jasna.

Slazem se potpuno. Nepotrebna gostovanja rekao bi. Zvati nekoga da ti otpjeva par stihova koji nemaju veze sa pjesmom, vjerovatno zato da bi rekao da je ta osoba snimala na alubumu.
Quote:
Na mirakulu su ta ubacivanja stranih jezika bila mnogo elegantnije rešena.
Istina.
Quote:
Osim onoga na šta je uputio MD, ima mnogo "pozamjljivanja" često ne direktnih i vulgarnih ali očitih. Na primer "Šta će meni moja dica reć" je omaž različitih delova sa zadnjeg stingovog albuma, ko je slušao znaće i sa kojih pesama. Nema tu krađe, ali ova fraza, ovakvo aranžmansko rešenje, pa onda malo harmonike kao tamo, pa loop kao onamo itd. Odasvud se ćapne po malo i eto!
Za ovu malenu krađu soundtracka je ipak odgovoran Bregović kolko se cini (soundtrack je radio poznat covjek iz industrije-prvoligas), al on je ionako izgradio karijeru na pozajmljivanju .
A pjesma je u osnovi etno.
Ubjedljivo najbolja stvar koju sam IKADA cuo od gibonnija.
I jos dodaj Baru u prvoj pjesmi, i eto, najboljeg albuma za mene. Ostatak je blijed pomalo.
Ali ja ionako nisam neki fan njega.
Čovjek se pomalo reciklira u zadnje vrijeme,pjesme mu u osnovi i srzi dosta lice, ..ali zapakiraju to dobro vrhunski muzicari pa eto..

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 26-05-2006 at 02:56 AM.
MD is offline   Reply With Quote