View Single Post
Old 25-05-2006, 07:01 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: AKAI S5000 probleeeeeeeeem

Quote:
Originally Posted by cevap
E ovako:

Nabavio sam jos proshle godine AKAI S5000 jeftino, sa 224 MB rama.
Operativni sistem je v. 2.12.
Sve je to fino shljakalo, ja se malo zezao, konvertovao semplove za njega preko Awave Studija, radilo bez problema, ali me zivciralo nositi silne diskete. Onda sam naruchio SCSI CD iz Njemachke, pa dok je to doshlo, pa onda chekaj SCSI kabal (hebalo ga kablO, koshta kabal k'o pola CD-a ).
I sad ja poceo da prebacujem neke semplove, al nece nikako. Akai nekad registruje SCSI CD, nekad ne. Nekad mi da da udjem i izlistam hardware, a nekad ne. Elem, u svakom sluchaju ne mogu da uchitam nikako semplove sa CDa. Nema shanse. Hajde kontam da nisam shta pohebao, probam te iste sa diskete, idu ko ludi. Uz SCSI CD mi je doshao i neki adapter, shta li. SCSI TERMINATOR se zove. U manualu od AKAIja nema nishta o tome. SCSI CD sam dobio bez manuala. Na oba uredjaja ima mali prekidach pozadi koji se zove SCSI TERMINATOR, i 2 mogucnosti: OFF ili ON. Sve sam probao, nece i bog. Onda sam 2 dana surfao po netu i trazio moguce probleme i rjeshenja. AKAI gov** mogli su barem na svojoj stranici objasniti shta i kako, vec nishta o tome nema. Da mi nije ove rakijetine kod kuce davno bih ga kroz prozor bacio .

Sluchajno danas naletih na jednoj stranici na USB adapter, i nadjoh ga ovdje u DK, hajde nije ni toliko skupo.

http://www.aage.dk/default.asp?page=/shoppingsystem/vare.asp?varenr=32944

Nego, mene sad interesuje prije nego ja odem u radnju i olakshaju me za 130 evra, jel ima lijeka za ovo moje chudo ako neko zna?

Takodje me interesuje, ako nabavim ovaj USB prikljuchak, onda cu morat nositi laptop na svirku da bih preko njega ubacivao semplove, hajde nije ni to problem, kad nosim toliko opreme, mogu povuci i torbicu sa njim. Jel ko ima iskustva sa ovim USB chudom i radi li to kako treba?

Necu da se zajebavam prije svake svirke sat vremena samo sa semplerom, valja mi i razglas postaviti i milion nekih kablova razvuci.

pogledacu sutra kako je moj S6000 vezan (ima dugo godina kako nisam zavirivao iza!) ja imam SCSI CD, ZIP i internalni SCSI HD i sve radi do jaja....CD samo bi trebao da bude lak! Sto se tice USB karte, zaboravi za zive svirke...jako sporo ucitava sa USB-a. USB karta je vise za editovanje, i za studijski rad..i lako se traze samplovi po hard disku...ali je sporo!
pozdrav
DaBear is offline   Reply With Quote