Pa koliko ja znam stereo slika bass-a treba da se suzi valjda....
A limitirati vokal je po meni apsurd...Mislim da bi trebalo raditi za hiphop vokal gde dinamike gotovo da nema sa ratiom 8:1 i malo manjim tresholdom(kazem manjim jer ja na nuendu na samom inputu stavim kompresiju kako bih izbego mucenje kasnije).....ja release stavljam na auto...
Sto se tice redosleda ja radim ovako EQ,desser,compressor,pa eventualno malo chorusa ili reverba ako je potrebno(a vrlo cesto ga stavim u veoma malom intezitetu),ili cak neki minimalni delay....
Dok vidis na inputu stavim i deesser i compressor....
Pojma neam...
Sto se tice kako da korsitis EQ,trudi se da vise cutujes frekvencije nego da ih boostujes....I ako vec boostojes trudi se da ne bustujes vise od 3 db....
A sto se tice koje frekvencije cutovati a koje bustovati ti vec zavisi od tvog mikrofona i pretpojacala...npr...Ja recimo imam Tascam US-122 i u njemu fantom i mikrofon Rode NT2,imam i kompresor Beringerov ali ga ne koristim jer sam provalio da mi on strasno kvari zvuk,tako da ga koristim samo za live performance...E sad ja na vokalu vrlo malo skinem neke frekvencije u bass opsegu i mozda malo dodam zbog ostrine na visokim ili ne dodam uopste zato sto Rode NT2 ima izrazenu sibilantnost,pa mogu i da nastanu problemi...valjda sam ti pomogao malo...
Vidi po forumu,koristi search,ja sam za 2 meseca boraveci na forumu otklonio mnoge dileme oko mixa i promenio nacine rada...Mada svaki producent ima svoj nacin rada

U krajnem slucaju experimentisi...
Pozdav
Jan/Inflame