Aman ljudi, sta vam je?
Naravno da sve ima vise uglova... Znam vise producenata koji nemaju nista od opreme, a rade odlicno, rade ljudi po drugim studijima...
Teorija Voje Aralice je da producent i ne treba da bude gazda studija, studio je biznis, a producent je producent. Koliko sam upoznat, Darko Dimitrov radi sve u compu, a, po meni, on radi odlicno...
Takodje nije isto imati opremu u USA, Srbiji i nekoj Africkoj republichici... Kao sto nije ista stvar po pitanju novca Golf 5 za onoga ko radi u Nemackoj i onoga ko radi u Srbiji.
Licno sam vrlo indiferentan prema tome da li neko ima opremu, ili nema. Naravno, po meni, bolje je da je ima, ako moze, a to da li ce sa njom nesto uraditi, to je skroz druga pricha.
Ona teorija "kako neko dobro radi, pa je zato kupio opremu" u nekim slucajevima stoji, u nekim i ne stoji. Nema tu pravila. Znam lika, da ga sad ne imenujem, kojem je otac kupio sve sto je pozeleo od opreme u drugoj polovini devedesetih... i u parama tamo ima da saberemo sve sto imamo recimo Oggy, Ivan, Zeljko i ja, pa da pomnozimo sa nekim brojem... i... usrecio se u p.m.... nezna BRE windows da instalira, a kamo li nesto vise! Skoro snimao jednu moju poznanicu i nabio joj distorziju u slusalice, kad mu je ova rekla da je nezgodno tako pevati, ovaj klen odgovorio: -Bitno je da ovamo ulazi kako treba... Sta li to ulazi i kome?

Takodje sam ochevidac jednog studija u mojoj blizini za koji svi zivi kazu:
-Mnogo je para ulozio, sve ima, ali nikako da izadje dobar snimak... i to traje godinama i godinama...
Da me neko ne shvati pogresno, taman posla da mislim da je uslov za dobar snimak raditi na 4 kanalnom fostexu, naravno da ne... sto bolja oprema, to bolje i lakse, ali oprema sama po sebi i ne znaci dobru pesmu. Sprave "kroz koje nesto propustis i onda je to super" ne postoje izuzev u glavama obmanutih klijenata.