Quote:
Originally Posted by SHIVA
Znachi li to da ja manje vrijedim kao producent od nekoga tko uzima novce za taj posao i svaki komad opreme mu je ujedno i investicija u taj posao? A ja nisam jedini... ima takvih poprilichno, samo rijetko participiraju u ovakvim temama jer iz tog ugla ovakva tema izgleda upravo kao "pishanje u dalj". Lokalna pevaljka ostaje lokalna pevaljka na "ovakvom" i "onakvom" mixeru, a oni koi se bave umjetnoshchu glazbe mogu samo sanjati mixer na kojem se u susjednoj zgradi snimaju pevaljke. Isn't it ironic?
Razmisli josh jednom prije nego potvrdish svoju izjavu ili je josh negdje tako olako napishesh.
|
Ja uglavnom dobro razmislim pre nego sto i nesto kazem i nesto napisem, pa je tako bilo i u ovom slucaju. U prvom delu koji nisam citirao si uglavnom dao sam sebi dobar odgovor, a drugi deo sam citirao cisto da ti napomenem da nisam rad da mi lupaju samare zbog bilo cega, a pogotovo kad ne mislim nista lose i pisem iz razloga da smirim strasti...
Primetio si da ja prvi nisam postavio ni jednu sliku, pa se razmisli zasto...
Mislis da nemam? Imam, ali to ne smatram pravim argumentom, jer isto tako znam da ljudi koji imaju i mnogo manje, postizu vrhunske rezultate i da to nije stvar opreme vec necijeg znanja.
I ja sam, dok sam imao mnogo manje nego sada isto tako radio i razlike u kvalitetu mojih snimaka od pre nekoliko godina i sada uglavnom vidim kao napredak u znanju, a ne u samoj opremi. Vrhunska oprema ti samo daje malo lezernosti u radu, ali ne mnogo vise.
Ako se muzikom bavis iz hobija i ne zaradjujes od nje, onda ne bi trebala da te dotice ni prica nas koji samo od toga zivimo. Opet, ako si spreman da se posvetis samo muzici i da se odreknes sigurnosti stalnog posla, samo slobodno, opet necu imati nista protiv, cak imas moju podrsku.
To da li vredis vise ili manje kao
producent (pod uslovom da prvo definisemo taj pojam) najbolje se vidi po tvojim rezultatima.
Licno mislim (uslovno govoreci, posto ne poznajem ni tebe ni tvoj rad) da producent definitivno nisi, jer niti zivis od toga, niti samim tim ucestvujes pod ravnopravnim uslovima u igri sa nekim ko se samo time bavi (ima tu i otezavajucih i olaksavajucih okolnosti).
Mogu da verujem da pravis dobru muziku ili da dobro mixas ili sta vec, ali ni to ne mogu dok ne cujem, pa ne prosudim.
Dakle, zakljucujem i zavrsavam.... Previse prazne price i previse tobozeg bunta, bez i jednog razloga. Prema tebi niko nije imao ni jednu tesku rec, a ti si olako osudio sve one koji su do sada iz najbolje namere postovali ovde.
Razmisli da li je to OK...