View Single Post
Old 22-05-2006, 09:01 AM   #86
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

a sto? prodali su preko 150 komada od ovoga! Ima ga Stephen Street (on radi sve mega gitar bendove), Pete Townshed ga ima (sad bas mixa Tommy u surroundu na njemu)..Ian Broudi (poznati producer) prodao starog Neve-a i pazario Audient...mnogo ga koriste ovde.

To je zadnja analogna konzola dizajnirana i ima super EQ, nema sum (signal putuje 17 puta krace nego na drugim mikserima!)..Olympic studio ga ima u jednoj od soba...za te pare (?17.000 - moj model) nema nista sto tako radi i sa 80 ulaza (sa faderima) + 14 Aux-a, i stereo buss Compressor (kopija SSL-a)..nije vredno trositi se,..a idealan je za vracanje Pro Tools-a kroz njega. Mega analogno sabiranje sa dobrim eq i insertima na svih 80 ulaza i grupama...

kad predjes cenu od ?10-15.000, vrlo je mala razlika izmedju mixera od 15 i 45.000. Mozda samo 10-15% u kvalitetu... a da ne govorim onu " u rukama Mandusica Vuka, svaka puska bice ubojita!!" skoro sam popravljao 3 pesme na nekom albumu (dodatna produkcija i mix) koji je sniman u mega studiju (Sphere) na Neve-u...zvuci smesno. Kad je producent cuo moja 3 miksa, odma me zvao da vidi gde je radjeno!!!

Plus , imamo SSL G+ sa 58 ulaza, vrata preko puta mojih i dolaze razni snimatelji da miksaju i svi svrate do mene i kad probaju Audient, ukake se...svi su culi za njega, al ga nisu probali.
A najveca fora je sto sve pesme zavrse na nekom jeftinom mp3 plejeru i nikoga vise ne interesuje zvuk...a mi se nesto tu lozimo!!!! ha,ha..pozdrav
DaBear is offline   Reply With Quote