Quote:
Originally Posted by AVT
Knjigu je izdala VETŠ, i za sad ima da se kupi jedino kod nas u skriptarnici. Cena je oko 600 dinara, nisam 100% siguran...
Prof. Drinčić je inače magistrirao na zvučnicima, i tekst jeste zaista dobar. Baziran je naravno na elektro-mehaničko-akustičkim analogijama, ali postoji poglavlje gde su i ona uvedena, tako da tekst može da se isprati. Ovaj udžbenik je, za razliku od Husnijine knjige, temeljno očišćen od matematike, i kao takav upotrebljiv i za neetf-ovsku populaciju. Evo sad shvatam da zvučim kao reklama, ali zaista je iskreno. U krajnjem slučaju, pojava literature na srpskom jeziku iz naše oblasti je tako retka da svaki ozbiljan tekst treba podržati i ispratiti... u to sam siguran...
|
Slazem se, barem ja licno,... da si krenuo da pricas o "Master Handbook of...bla, bla"... to bi vec bilo mozda bezveze...
Cinjenica je da kuburimo sa domacom literaturom, i ma kako zatvarali oci pred tom cinjenicom... bez domacih knjiga NE MOZE biti realno
domacih skola na ovu i slicne teme...
Upravo sam u ovom threadu pozvao clanove Foruma da daju informacije o domacim udzbenicima... cak i nije bitno koliko su kvalitetni a koliko ne... nije to tema, neka citaoci protumace sami kvalitet.
ako imas jos neku preporuku, slobodno navedi... ima i drugih oblasti osim akustike i elektroakustike.
pozdrav
bogi