View Single Post
Old 11-05-2006, 05:23 PM   #42
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Default Re: Bassisti pomoc!!!

Ja sam dugo imao slične probleme... Tipa: Ma super mi je gitara, samo mi fali malo kompresora!
Da ti ne nabrajam šta sam sve od opreme izmjenjao - pedala, procesora, pojačala, zvučnika u pojačalima... (sramota me je ) i ništa nije pomoglo!
Onog momenta kada sam ovo što sviram sada bocnuo (sa bendom) u momentu sam shvatio šta mi je to falilo sve ove godine...

E sad, naravno da ne mogu svi sebi da priušte skupe komade; i nelogično bi bilo da svi sviramo "najbolje" instrumente... Htio sam reći da se malo baziraš na istraživanje tona (kakav želiš) probavanjem gotovih instrumenata; jer tako ćeš najviše da naučiš! Mislim, varijanta "samo zamijenim magnet" zna postati noćna mora koja previše košta, a na kraju ne dobiješ ništa od očekivanog! (ovo ne govorim bez osnove - jer sam sreo dosta ljudi koji su se opekli na isti način)...
I ne zaboravi... prepravljan instrument u toj klasi cijena (ma koliko skupe magnete stavio u njega) je budućem potencijalnom kupcu Prepravljan Instrument i kao takav obično ima drastično manju cijenu! (Ja sam svoju Yamahu nakon 5 godina! sviranja prodao za samo 10% manju cijenu, jer je bila u mint - nedirnutom stanju!)

U najboljoj namjeri...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote